Maduro, ABD ile gizlice görüşmüş

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza ile ABD’nin Venezuela Özel Temsilcisi Elliott Abrams’ın New York’ta gizlice görüştüğünü söyledi.

Maduro, ABD ile gizlice görüşmüş

Maduro, Associated Press’e (AP) verdiği röportajda, hükümetinin, ABD Başkanı Donald Trump yönetimi ile gizli görüşmeleri olduğunu ve kendisini istifaya zorlamak için küresel çapta yürütülen eşi görülmemiş bir kampanyadan sağ salim çıkacağını belirtti. New York’taki görüşmeler sırasında Dışişleri Bakanı Arreaza’nın, ABD’nin Venezuela Özel Temsilcisi Elliott Abrams’ı ‘özel olarak, aleni ya da gizli şekilde’ ülkeye davet ettiğini dile getiren Maduro, söz konusu görüşmelerin her birinin birkaç saat sürdüğünü kaydetti.

Maduro, ABD’nin, ülkede kendini ‘geçici devlet başkanı’ ilan eden muhalif lider Juan Guaido’yu tanıma kararı alması üzerine, krizi çözmek için ABD Başkanı ile en kısa sürede görüşmeyi umut ettiğini dile getirdi. ABD Başkanı Donald Trump, ‘Venezuela’ya asker göndermeyi seçeneklerden biri’ olarak gördüğünü söylemişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X