Maduro muhalefete meydan okudu

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, çoğunluğu muhaliflerin kontrolündeki Ulusal Meclis’in yenilenmesi için erken seçim çağrısı yaptı. 

Maduro muhalefete meydan okudu

Miraflores Sarayı’nda son devlet başkanlığı seçimlerinde kazandığı zaferin yıldönümü kutlamalarında konuşan Maduro,”Seçim yapacağız. Hazır olun. Ulusal Meclis için erken seçimine gidiyoruz” diyerek seçim takviminin startını verdi.

Maduro yaptığı açıklamada, “Muhalefetle, seçimlerde kendimizi ölçeceğiz. Sandığa gideceğiz. Son 5 yılda meşrulaştırılmayan tek kurumu meşrulaştıracağız. Oyların kime olduğunu bilmek için Ulusal Meclisi için seçimlere gideceğiz. Şimdi seçim zamanı. Kim kazanacak? Chavista halkı, Hristiyanlar ve devrimciler” ifadelerini kullandı. 

2015’te yapılan seçimde Ulusal Meclis 5 yıllığına göreve gelmişti. Ulusal Meclis’in görev süresi 2020 yılının Aralık ayında sona erecek. Seçimlerin ne zaman olacağı ise açıklanmadı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X