Maduro’nun resmini indirdiler

Venezuela’nı ABD bulunan diplomatik misyonlarının kontrolünün muhalefet lideri Juan Guaido’ya geçtiği belirtildi.

Maduro’nun resmini indirdiler

Guaido yanlısı diplomat Carlos Vecchio ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Venezuela savunma bakanlığına ait iki bina ve New York’taki bir konsolosluk binasının kontrolünün muhalefete geçtiğini açıkladı.
Vecchio ayrıca gelecek günlerde Washington’daki büyükelçilik binasının kendi saflarına geçmesini beklendiklerini ekledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Robert Palladino, ABD’nin Venezuela muhalefetini bu konuda desteklemekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Venezuela Dışişleri Bakanı ise ABD’li diplomatik makamları ‘bu zorunlu işgali’ durdurmak için gerekli önlemleri almaya çağırdı ve muhalefeti diplomatik malların korunmasına ilişkin uluslararası hukuk kurallarını ihlal etmekle suçladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ise kendini Venezüella Devlet Başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’nun Washington’a büyükelçi atamasını eleştirdi, elçilerin yalnızca hükümetler tarafından atandığını anımsattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X