Mahalle Komitesi üyeleri eğitimde buluştu

Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Ziya Güney, mahalle komitesi üyelerine belediyelerin görevleri, yetkileri ve sorumluluklarıyla ilgili eğitim verdi.

Mahalle Komitesi üyeleri eğitimde buluştu

İlk Nilüfer Belediye Başkanı Ziya Güney, Uğur Mumcu Sahnesi’nde mahalle komitesi üyelerini yerel yönetim uygulamaları ve yetkileri hakkında bilgilendirdi. Demokrasinin yerelden güçlenmesi ve katılımcı yönetim anlayışıyla çalışmalarını yürüten mahalle komiteleri üyeleriyle bir araya gelen Ziya Güney, belediyelerin görev, yetki ve sorumluluklarını anlattı.

Başta ‘5393 sayılı Belediye Kanunu’ olmak üzere 2030 yılında Bursa vizyonu, batının modern şehirlerinden planlama örnekleri, Bursa’da şehir kültürü ve kentlilik bilincini konu alan eğitim düzenledi. İmar, planlama ve kaçak yapılaşma ile ilgili de mahalle komitesi üyelerini bilgilendiren Güney, kentsel dönüşüm, mahalle ve muhtarlık kurumunun yanı sıra yerel demokrasi ve Nilüfer Belediyesi konuları hakkında da görüşlerini paylaştı.

Yaklaşık iki saat süren eğitimin sonunda Beşevler Mahalle Muhtarı Erol Yılmazer, Ziya Güney’e plaket takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X