Mahalle Muhtarlarına Yangın Eğitimi Verildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından, Battalgazi ilçesi mahalle muhtarlarına yönelik yangın eğitim semineri verildi.

Mahalle Muhtarlarına Yangın Eğitimi Verildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından, Battalgazi ilçesi mahalle muhtarlarına yönelik yangın eğitim semineri verildi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın önceden belirlemiş olduğu program kapsamında, yangın çeşitleri ve yangınlara müdahale yöntemleri ile ilgili olarak çeşitli eğitim seminerleri düzenleniyor. Daha önce ilçe belediye personellerine, müftülük personelleri ile Yeşilyurt mahalle muhtarlarına deprem, yangın, yangın çeşitleri ve yangınlara müdahale yöntemleri ile ilgili bilgiler verilmişti. Büyükşehir Belediyesi tarafından son olarak Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda Battalgazi İlçesi mahalle muhtarlarına yönelik yangın eğitim semineri verildi. Düzenlenen eğitim semineri ile ilgili kısa bir brifing veren İtfaiye Dairesi Başkanı Hanifi Acar, “Malatya’nın büyükşehir statüsü kazanmasının ardından İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak Malatya’nın geneline hizmet vermeye başladık. Geçtiğimiz haziran ayı içerisinde İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak 234 olaya müdahale ettik. Sadece İtfaiye Dairesi olarak başarı sağlamamız ve her mahalleye bir itfaiye teşkilatı kurmamız da mümkün değil, ama başlatmış olduğumuz bu eğitim programları ile her mahallede gönüllü itfaiye ekibi oluşturmamız mümkün. Sayın Başkanımız Ahmet Çakır’ın talimatları ile çalışmalara başladık ve sizlerle el ele vererek, bu sistemi oluşturacağız. Düzenlediğimiz bu eğitim programlarımız periyodik olarak devam edecektir” dedi. Acar, seminerin amacı hakkında verdiği kısa brifingin ardından; deprem, yangın, yangın çeşitleri ve yangınlara müdahale yöntemleri hakkında sinevizyon eşliğinde ayrıntılı bir şekilde muhtarlara bilgiler verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X