‘Mahir Eller’le 3 bin istihdam

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan,  Mahir Eller Projesi ile 3 bin kişiye istihdam sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

‘Mahir Eller’le 3 bin istihdam

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırmaları Vakfı (TEPAV) ortaklığında başlatılan Mahir Eller Projesi’nin Bursa tanıtım toplantısı geçtiğimiz günlerde BTSO’da gerçekleştirildi.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, buradaki konuşmasında söz konusu proje ile 12 ilde 30 bin kişiye ulaşılacağını belirtti. Bu kişilerin beceri haritasının çıkarılacağını ifade eden Koçaslan, projeyle 3 bin kişiye istihdam sağlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Koçaslan, ‘’Mahir Eller Projesi ile işverenler de kazanacak. Nitelikli iş gücü istihdamının yaygınlaştırılması, ürün ve hizmet kalitesinin artmasına da katkı sağlayacak” dedi. Uludağ Üniversitesi Ekonometri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özer Arabacı da, nitelikli ara eleman ihtiyacına işaret ederek, Mahir Eller Projesi’ni Bursa’nın bu ihtiyacına cevap bulabileceği yerinde bir proje olarak değerlendirdi. İki yıl sürecek olan Mahir Eller Projesi, Türkiye’de Geçici Koruma Altındaki Suriyeli nüfusunun yoğun olduğu Adana, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kilis, Konya, Mardin, Mersin ve Şanlıurfa illerinde uygulamaya geçiriliyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X