Mahkeme armudu silah saydı, cezayı artırdı

Bursa’da mahkeme, pazarda yaşanan kavga sırasında fırlatılan armutları silah saydı. Bu nedenle sanığa yüzde 50 oranında artırılmış ceza verildi.

Mahkeme armudu silah saydı, cezayı artırdı

Olay, geçen yılın Ağustos ayında, Kestel ilçesine bağlı Ümitalan köyünde meydana geldi.

 

Meyve satmak için tezgah açan 53 yaşındaki Hatice Kadıoğlu ile 48 yaşındaki Zekiye Konuk arasında “müşteri paylaşımı” nedeniyle tartışma çıktı.

 

Tartışma sırasında kadınlar, birbirine tezgahlarındaki elma ve armutları attı. Meyveler havada uçuşurken, başına armut isabet edince hafif yaralanan Konuk’un şikayetiyle olay, yargıya taşındı. Kadıoğlu hakkında dava açıldı. Yargılama sonunda, Kadıoğlu’na “kasten yaralama” suçundan 120 gün adli para cezası verdi.

 

Hakim, suçun yaralamaya elverişli olduğu için silahtan sayılan armut ile işlenmesi nedeniyle cezayı 1/2 oranında artırıp, 180 gün adli para cezasına yükseltti. Sanığın iyi halini dikkate alan hakim, cezayı 150 güne düşürüp, günlüğü 20 liradan toplam 3 bin lira para cezasına çevirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X