Mahsur kalan vatandaş kurtarıldı

Hafta başından itibaren etkili olan kar yağışının kapattığı yol nedeniyle koyunları ile birlikte 4 gündür damında mahsur kalan vatandaş, Osmangazi Belediyesi karla mücadele ekiplerinin yolu açması ile kar esaretinden kurtuldu.

Mahsur kalan vatandaş kurtarıldı

Osmangazi’ye bağlı Kirazlı Mahallesi’nde koyunları ile birlikte meradaki damında kalan Kamil Güroluk, yoğun kar yağışının yolları kapatması nedeniyle mahsur kaldı. Telefonla Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a ulaşarak yardım isteyen Güroluk’un imdadına Osmangazi Belediyesi’nin karla mücadele ekipleri yetişti. 

Başkan Dündar’ın talimatıyla harekete geçen ekipler, Uludağ yamaçlarındaki Kirazlı Mahallesi’ne giderek, Güroluk’un bulunduğu bölgeye giden yolları açtı. 100 kadar küçükbaş hayvanıyla birlikte damında mahsur kalan vatandaşın karla kapanan yolunu açan ekipler, yaklaşık 4 gün süren kar esaretine son verdi.

Yer yer 1.5 metre kalınlığa ulaşan karla mücadele eden ekipleri büyük bir sevinçle karşılayan Kamil Güroluk, kendisini kurtaran ekiplere teşekkür etti. Yoğun kar yağışı nedeniyle yolun kapandığını ve 4 gün boyunca hayvanları ile birlikte arazide mahsur kaldığını söyleyen Güroluk, “Kar çok şiddetli yağdı. Yolumuz kapandığı için köye ulaşamadık. Hayvanlarımızın yemi bitmek üzereydi. Ben de bağlı olduğumuz Osmangazi Belediyesi’ni arayıp, başkanımızdan yardım istedim. Sağ olsun ekiplerini gönderip yolumuzu açarak bizi bu esaretten kurtardı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bizde hayvanlarımızın ihtiyacı olan yemleri rahat rahat temin edebileceğiz” dedi.

Karla mücadele ekipleri ile birlikte bölgeye giden Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Halil Döner, “Bu sene kış oldukça yoğun geçiyor. Geçtiğimiz hafta yaşadığımız lodos felaketinin ardından bastıran kar yağışı ile birlikte özellikle Uludağ yamaçlarındaki mahallelerimizde yollar kapandı. Ekiplerimiz kapanan yolları açmak için 24 saat görev yapıyor. Kirazlı Mahallemizde bir vatandaşımız, küçükbaş hayvanları ile birlikte merada mahsur kalmış. Bizden yardım istedi. Bizlerde ekiplerimizle birlikte yolları açarak vatandaşımıza ulaştık” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X