Makam aracı yerine bisiklet kullanacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, birkaç haftaya kadar evini 50 kilometre uzaklıktaki Seferihisar’dan kent merkezine taşıyacağını ve evden belediyeye, gün içinde belediyeden başka yere giderken, bisikleti kullanacağını söyledi.

Makam aracı yerine bisiklet kullanacak

Yerel seçimde yüzde 58 oy alarak, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan CHP’li Tunç Soyer, İzmir’in, dünyada gıpta edilen kent haline geleceğini, ürünlerinin dünyaya pazarlanacağını söyledi. Soyer, ‘Körfez yüzülebilir hale gelecek. Yapacağız, göreceksiniz. İzmir’in de istiridye içinde bir inci olduğunu dünyaya göstereceğiz’ dedi. Soyer, makam aracı yerine bisiklet kullanacağını ve trafik sorununu 2 yılda çözeceğini dile getirdi.

İzmir’in 35’inci belediye başkanı Tunç Soyer, kentin yüzde 40’ının, ulaşımı en büyük problem olarak gördüğünü belirtip, İzmir’de trafiğin 2 yıl içinde büyük ölçüde rahatlayacağını, sorun olmaktan çıkacağını dile getirdi. Soyer, insanların işe gidip, döndüğü sabah ve akşamları trafiğin yoğun olduğu saatlerde toplu taşıma ücretini yarı yarıya indireceklerini, bunun gelecek haftalarda uygulamaya geçeceğini de söyledi. Körfezdeki kötü koku nedeniyle İZSU ile 2,5 saat süren toplantı yapan Soyer, sorunu kısa zamanda çözeceklerini belirterek, ‘Kesin çözüm gelecek. Körfez yüzülebilir hale gelecek. Yapacağız, göreceksiniz. Bunun için çok beklemeyeceksiniz. Ne yapılacağını biliyoruz, takvimini oluşturmaya başladık. Olacak, mucize yaratmayacağız. Bunların çok basit çözümleri var’ dedi. Başkan Soyer, şöyle devam etti:

‘İzmir’in de istiridye içinde bir inci olduğunu dünyaya göstereceğiz. ‘Biz önce altyapıyı yapalım, hazırlayalım sonra turisti davet edelim’ diye beklemeyeceğiz. Hayat öyle yürümüyor. Bir yanda tanıtım bir yanda üretim. Kartopu efekti denilen şey. Daha çok tanıtım yapacağız, gücünüz daha çok büyüyecek ve yine daha çok tanıtım yapacağız. EXPO’ya talip olurken elimizde sadece ham madde vardı ama biz biliyorduk ki gerekenleri yapacağız. O nedenle tanıtıma hemen başlayacağız bunun yanında Kemeraltı Çarşısı’nı daha yürünebilir hale getireceğiz, Kızlarağası Hanı’nda tuvalet sorununu çözeceğiz. İkisi birlikte iç içe. ‘O bitsin de başlayalım’ diyemeyiz.’

MAKAM ARACI YERİNE BİSİKLET

Makam aracının arkasına taktırdığı bisiklet taşıma aparatıyla gündeme gelen Başkan Soyer, birkaç haftaya kadar evini 50 kilometre uzaklıktaki Seferihisar’dan kent merkezine taşıyacağını ve evden belediyeye, gün içinde belediyeden başka yere giderken, bisikleti kullanacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X