Makedonya Cumhurbaşkanı’ndan Bursa’ya övgü dolu sözler

Başkan Aktaş’ı ziyaret eden Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov, “Bursa’da kendimizi evimizde gibi hissettik. Burada çocukluğumuzu hatırlatan birçok kişiyle tanıştım” dedi.

Makedonya Cumhurbaşkanı’ndan Bursa’ya övgü dolu sözler

Bir dizi ziyarette bulunmak için Bursa’ya gelen Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Cumhurbaşkanı İvanov’a, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara ve AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç da eşlik etti.

“GEÇMİŞİ BİLMEK GELECEĞİ ANLAMAKTIR”

Bursalı bürokrat ve vatandaşların göstermiş olduğu yoğun ilgi ve samimi misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eden Gjorge İvanov, “Bursa’da olduğumuz her an kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Burada bizim memleketimizi ve çocukluğumuzu hatırlatan birçok Rumeli kökenli Bursalı ile tanıştık. Her zaman ifade ettiğim gibi, geçmişimizi bilmek, geleceğimizi anlamak ve şekillendirmek adına çok önemlidir” diye konuştu.

“BURSA’YA DİNANİZM KATTI”

Bursa’da Balkan coğrafyasından birçok ülkenin bağlantılarını görmenin mümkün olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, “Sayın Cumhurbaşkanını bir Balkan şehri olan Bursa’da ağırlamak bizim için gerçekten büyük bir onur.

Bursa, Osmanlı’nın kuruluşuna şahitlik etmiş, 130 yıl başkentlik yapmış bir şehir. Balkanlardan, Kafkaslardan göç almış bir şehir. Kendisi Bursa’ya gelişi ile beraber şehre ciddi bir dinamizm kattı.

Farklı buluşmalar gerçekleştirdi. Bu organizasyonda emeği geçen çok değerli Büyükelçimize, ilk andan itibaren sizlere eşlik eden çok değerli Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretin ardından Başkan Aktaş, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov’a İpek dokuma tablo hediye etti. Cumhurbaşkanı İvanov da ziyaret sonrası anı defterini imzaladı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X