‘Maker Karavan’da halat et, tasarla

Köy okullarında eğitim gören bin 120 öğrenci, Maker Karavan Projesi sayesinde hayal ettiklerini tasarlama imkanı buluyor.

‘Maker Karavan’da halat et, tasarla

HP Vakfı ile Silikon Vadisi Toplum Vakfı’nın ortak hibe desteği, Ermetal Teknolojik Eğitimler Vakfı (ERTEV) ve MEB’in işbirliğinde yürütülen ‘‘Maker Karavan Projesi” dün Çaybaşı Ortaokulu’nda tanıtıldı. Projenin lansman toplantısına Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Osmangazi Gürhan Çokgezer, Ermetal Teknolojik Eğitimler Vakfı (ERTEV) Başkanı Fahrettin Gülener ve HP Türkiye Genel Müdürü Emre Alaman katıldı.

HAYALLERDEN ÜRETİME…

Çocukların hayal etme, tasarlama ve tasarladığını üretme noktasında ‘Maker Karavan’ın öneminin anlatan Çokgezer, ‘‘Buradaki öğrencilerimiz 7 farklı köyden taşımalı olarak geliyor. Projenin bu köyde başlamasını çok değerli buluyorum. Bugün karavanda kendi hayallerini üretime dökecek, robotik kodlama uygulamaları yapacak çocuklarımız, yarın ülkemiz için belki de uçak, tank, araba üretecekler. Hizmetlerinden ve desteklerinden dolayı Fahrettin Gülener’e ve Emre Alaman’a teşekkürler” dedi.

GÜLENER: ÇOCUKLARIMIZ İÇİN…

ERTEV Başkanı Fahrettin Gülener ise, ‘‘Elleriyle çalışana işçi, elleri ve aklıyla çalışana usta, hem elleri hem aklı hem de kalbiyle çalışana sanatkâr, bunlara ilaveten 5 duyusu ve hücrelerini de ekleyerek çalışana ise üstad denir. Bu sıraladıklarımızı yarın çocuklarımız yapacak. İnanıyorum ki, karavanımız çocuklarımız için son derece faydalı olacak. Burada olmaktan çok mutluyum” diye konuştu.

Bu çalışmada yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren HP Türkiye Genel Müdürü Emre Alaman da, ‘‘Bugün çocuklarımız için buradayız. Bu karavandan çıkan çocuklar ülkemizin atacağı adımlara katkı sağlayacak” ifadesini kullandı.

Maker Karavan Projesi Nedir?

Üreten nesiller yetiştirmek için eğitim atölyeleri düzenleyen ERTEV, her kesimden çocuğa ulaşmak ve üretim kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla ‘Maker Karavan’ ile proje odaklı çalışmalar gerçekleştiriyor. ‘‘Hayal et, tasarla ve üret” yaklaşımıyla çocuklara ‘kendin yap’ kültürünü benimsetmeyi amaclayan mobil STEAM eğitim aracı ‘‘Maker Karavan” ile Bursa’nın çevre ilçelerindeki köy okullarında eğitim gören 6-13 yaş arasındaki bin 120 öğrenciye ‘‘üretim becerileri” ve ‘‘robotik modlama” eğitimleri veriliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X