Malatya’da Yga Semineri

Hayal Ortakları Derneği organizatörlüğünde, Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde görevli personellere Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu tarafı…

Malatya’da Yga Semineri

Hayal Ortakları Derneği organizatörlüğünde, Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde görevli personellere Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu tarafından seminer verildi. Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki seminere Vali Süleyman Kamçı, Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, YGA Vakfı kurucusu Sinan Yaman ile kurumda görevli personeller katıldı. 200 sosyal hizmet çalışanına verilen seminerde Prof. Dr. Cüceloğlu, YGA’nın 2000 yılında Türkiye’de kurulan uluslararası bir Liderlik Okulu ve kar amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütü olduğunu belirterek, “Günü kurtarmak için balık vermez, bir kişiyi kurtarmak için balık tutmayı da öğretmez, geleceği kurtarmak için balık endüstrisinde devrim yapacak liderler yetiştirir” dedi. YGA’nın özenle seçtiği liderlerini sahada, kendi ürettikleri sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdiğini ifade eden Cüceloğlu, YGA Liderlik Okulu’na, her yıl 200 üniversiteden 50 binin üzerinde üniversite öğrencisinin başvurduğunu ve bu dönem Malatya Sevgi Evleri’nde gerçekleştirilecek proje kapsamında geleceğin sosyal bilinçli liderlerinin keşfedilmesi ve onların özgüvenli ve birlikte başarmayı başarabilen birer lider olarak yetiştirilmesinin amaçlandığını söyledi. Projenin ilk uygulaması Malatya Sevgi Evleri’nde bulunan 6. ve 7. sınıf öğrencilerle gerçekleştirileceği belirtilirken, buradan yetişen öğrencilerin ileride bu projede sorumluluk alarak Türkiye’de ve dünyada yeni öğrencileri yetiştirmesi hedefleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X