Mandıras Deresi’nde peyzaj çalışması başlıyor

Kestel’in Mandıras Deresi’nin yeniden şehrin cazibe merkezlerinden biri haline getirilmesi amacıyla hedeflenen projenin ikinci etap çalışmaları başlıyor. Bölgede çevre düzenleme ve peyzaj çalışması gerçekleştirilecek.

Mandıras Deresi’nde peyzaj çalışması başlıyor

OSMAN GÜNEŞ

Kestel’in en önemli sembollerinden biri olan Mandıras Deresi’ni yeniden şehrin cazibe merkezlerinden biri konumuna taşıması hedeflenen proje ile ilgili ikinci etap çalışmalarına başlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle bölgede incelemelerde bulunan Kestel Belediye Başkanı Yener Acar “Bundan 30 yıl önce ilçe sakinlerimizin bahçelerini suladığı, içinde balık avladığı, çocukların yüzmeği ilk öğrendikleri yerlerin başında gelen Mandıras Deremiz maalesef zaman içerisinde bu vasıflarından uzaklaştı. Bu soruna köklü bir çözüm bulunması ve Mandıras Deresi’nin yeniden eski görkemli günlerine kavuşarak cazibe merkezi haline getirilmesi amacı ile Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte iki etap olarak projelendirdiğimiz çalışmanın ilk bölümü olan ıslah çalışmaları tamamlandı. Dere yatağı temizlenerek düzenlendi. Herhangi bir taşkın veya sel sorununun önüne geçilebilmesi için gerekli tedbirler alındı” dedi.
 
YÜRÜYÜŞ BANTLARI…

Belediye Başkanı Yener Acar, “Bugün projenin ikinci etabı için yapılacak çalışmaları yerinde değerlendirdik. Mandıras Deresi çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları kısa süre içinde başlayacak. İçerisinde yürüyüş bantları, oturma grupları, çocuk oyun alanları başta olmak üzere bir çok sosyal donatı alanını barındıracak çalışma tamamlandığında, Mandıras Deremiz yeniden ilçemizin gözbebeği konumuna gelecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X