Mardin’de facia son anda önlendi

Mardin kent merkezinde PKK’lıların çalarak içerisine 500 kiloluk patlayıcı yerleştirdiği araç, bir kişinin ihbarı üzerine farkeden polis, çevre güvenliği alındıktan sonra kontrollü patlatıldı.

Mardin’de facia son anda önlendi

Polis lojmanlarının önünde meydana gelen patlama nedeniyle büyük bir çukur oluşurken, patlamanın şiddetiyle de çevredeki ev ve işyerlerinin pence ve kapı camları kırıldı.

 

Merkez Artuklu İlçesi, TOKİ Konutları’ndaki Polis Lojmanları önünde, bugün saat 04.00 sıralarında, büyük bir gürültü ile patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle yolda büyük çukur meydana gelirken, çevredeki ev ve işyerlerine ait kapı ve pencere camlarının tamamı kırıldı.

 

İHBAR, FACİAYI ÖNLEDİ

 

PKK’lıların, çalarak içerisine 500 kilogramlık bomba yerleştirdikleri lüks bir cipi, Polis Lojmanları’nın önüne getirdiğini gören bir kişinin ihbarı üzerine polis, sıkı güvenlik önlemi aldı. Aracın etrafında geniş güvenlik önlemleri alarak güvenlik şeridi oluşturan polis, olası bir patlamaya karşı çevredeki evlerde oturanları da tahliye etti. Bomba, bir süre sonra çağrılan bomba imha uzmanları tarafından kontrollü patlatıldı. Patlamanın sesi kentin 4 yanından duyulurken, olay yeri, çevresindeki birçok ev ve işyeri ile bir camide hasar oluştu.

 

Olaydan sonra uzun süre olay yeri inceleme ekipleri kimseyi yaklaştırmazken, olayla ilgili olarak kapsamlı soruşturma başlatıldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X