Mardin’de Halk Sağlığı Çadırı Kuruldu

Mardin Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Mardin Toplum Sağlığı bahçesinde tanıtım çadırı kurdu….

Mardin’de Halk Sağlığı Çadırı Kuruldu

Mardin Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Mardin Toplum Sağlığı bahçesinde tanıtım çadırı kurdu. Çadırda, obezite, kanser, ruh sağlığı ve ağız diş sağlığı konusunda vatandaşlara uygulamalı eğitim verilerek, konu ile ilgili broşürler dağıtıldı. Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Saffet Yavuz, sağlığın anayasada da belirtildiği gibi temel insan haklarından biri olduğunu belirterek, “Türkiye ve dünya üzerinde yaşayan insanların sağlığını tehdit eden en önemli iki etkenden birincisinin obezite, ikincisinin ise tütün ve tütün ürünlerinin kullanımındaki artıştır. Bu iki etkenin en önemli özelliği, kontrol altına alınabilen veya önlenebilen en önemli risk faktörleri olmalıdır. Bu önemli ve anlamlıdır. Çünkü obezitenin, tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının önlenmesi durumunda, insanların karşı karşıya kalabilecekleri sağlık problemleri belirgin oranda azalacak veya şiddeti hafifleyebilecektir” dedi. Yavuz, Halk Sağlığı Haftası nedeniyle bütün vatandaşlara hastalanmadan sağlıklarını koruyabildikleri, hareketli, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dilediklerini de kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X