HATİCE DAL
Dekanlar ve üniversitenin üst yönetiminin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Kılavuz, Uludağ Üniversitesi’nin dünya sıralamasında 848. sıradan 1226. sıraya düştüğünü, bunu düzeltmek için ciddi adımlar attıklarını söyledi. İyileşmenin 2021-2022-2023’te net bir şekilde görülebileceğinin altını çizen Kılavuz, “2020 restorasyon, rehabilitasyon yılıdır. Akademik personel ve öğrencilerle şehri bütünleştirerek yeni projeler üretmek, bilimsel çalışmalar yapmak, ve üniversitemizi ilk bin içine ulaştırmayı hedefliyoruz. Çıkış trendini 4 yıl boyunca sürdüreceğiz. YÖK tarafından belirlenen 16 aday araştırma üniversitesi içindeyiz. Marka üniversitelerle yarışmaya talibiz. Yılmadan, usanmadan, azimle çalışacağız. Öncelikli hedefimiz kalite” dedi.
ADALET VE LİYAKAT ÖN PLANDA…
Projelerle hareket etmeye gayret gösterdiklerine dikkat çeken Kılavuz, “Kuracağımız güneş enerji santralleriyle yıllık 15 milyon liralık elektrik üretimini kendimizi yapacağız. Teknosab’ın AR-GE kuruluşlarını Ulutek yanındaki araziye taşımayı planlıyoruz. Adalet ve liyakatı ön planda tutacağız. Bu üniversite Bursa’nın yüz akı. Öğrencisiyle, akademik personeliyle, kent dinamikleri, STK’ları, işadamları ve halkıyla bütünleşmiş, içiçe, ulaşılabilir bir üniversite hedefliyoruz” diye konuştu
ÜNİVERSİTE’NİN BÖLÜNMESİ…
Yeni kurulması planlanan 4-5 butik üniversite projesiyle ilgili de bilgi veren Kılavuz, “Bu üniversitenin daha yönetilebilir hale gelebilmesi için bölünme yerine, anaç üniversite olarak yeni üniversiteleri doğurmasıdır. Bursa, 4-5 tane devlet üniversitesi, 4-5 tane de vakıf üniversitesini oluşturabilecek potansiyele sahip. YÖK ilçelerde üniversite kurulmasına sıcak bakmadığı için biz de ilçeler kümesinin oluşturduğu tematik kompakt üniversiteler hayata geçirmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Bahar Şenlikleri’nin de öğrencilerin ısrarla istediği konulardan birisi olduğuna dikkat çeken Kılavuz, “Önümüzdeki yıl konuyu bir daha değerlendireceğiz” dedi.