Marmarabirlik üreticiden 60 bin ton zeytin alacak

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 2015-2016 kampanya döneminde ortaklarından 60 bin ton zeytin almayı hedeflediklerini bildirdi.

Marmarabirlik üreticiden 60 bin ton zeytin alacak

Asa, yazılı açıklamasında, yeni ürün alım kampanyası için hazırlıklara başladıklarını belirtti.

Ortakları, düzenli ürün teslimatı yaparak kooperatife sahip çıkmaya çağıran Asa, “Önümüzdeki kampanya dönemini yeni bir milat olarak kabul ediyoruz. Marmarabirlik bu dönem yağlık zeytin dahil 60 bin ton ürün almayı hedeflemektedir. Düzenli ürün teslim edildiği sürece her kalibreden dengeli stok oluşturulacak, dengeli stoklar da satışlara olumlu yansıyacaktır. Bu nedenle ortaklarımızın düzenli ürün teslimatında bulunarak kooperatiflerine sahip çıkmalarının büyük önemi bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Hidamet Asa, Marmarabirlik teknik ekibinin, kampanya döneminden önce kooperatif bölgelerinde rekolte tespit çalışmaları yapmak üzere incelemelerde bulunduğunu, elde edilen verilerin, ürün hasadına ilişkin takvim planına ışık tutacağını kaydetti.

Rekolte beyanları alındıktan sonra ürün alım kampanyasının başlatılacağını belirten Asa, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Marmarabirlik, her kampanya döneminde bir önceki yıl açıklanan fiyatların altına inmiyor. Zeytin üreticisi bu konuda ayrıcalığa sahiptir. Marmarabirlik olarak, her kampanya döneminde bir önceki yılın fiyat garantisiyle ürün alım fiyatlarını açıklıyoruz. Hangi tarım ürününde bu garanti var? Üreticilerimiz kurumlarına sahip çıkmalı ki bu fiyatlar daha da yukarı çekilebilsin. Ülke genelinde yağlık zeytin fiyatları konusunda birbirinden farklı ve asılsız söylentiler var. Marmarabirlik alım fiyatlarını, üretici-tüketici dengesini koruyarak belirleyecek. Sürdürülebilir bir kazanç için üreticinin emeğini gözetirken tüketicinin durumunun da göz önüne alınması gerekir. Ürün almak çok kolay, önemli olan ürünü satmak. Marmarabirlik’in geçmişte en büyük problemlerinden biri düzenli satış yapamamaktı. 2009 yılında ortalama 23 bin tonlar seviyesinde olan ürün satış miktarımızı, bugün 40 bin tonlar bandına çekerek, yüzde 80’lere varan artış trendi yakaladık.”

Birliğin özellikle son 5 yılda verdikleri tüm sözleri tuttuğuna işaret eden Asa, ortaklardan bu kampanya döneminde de kendilerine güvenmelerini istedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X