‘Marmarabirlik’e sahip çıkalım’

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, zeytin üreticilerinin açıkladığı fiyatlardan memnun oldukları için Marmarabirlik’e daha fazla ürün teslim etmek istediklerini belirterek, ”Bu kuruma hepimiz sahip çıkmalıyız” dedi.

‘Marmarabirlik’e sahip çıkalım’

AK Parti’nin tekrar aday gösterdiği Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Marmara Bölgesi zeytin üreticisinin kuruluşu olan Marmarabirlik’i ziyaret etti. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Genel Müdür İsmail Acar ve birlik yetkililerinin konuk ettiği Aktaş’a, 2018/2019 ürün alım kampanyası hakkında bilgi verildi ve Marmarabirlik’in dünü bugünü hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, burada yaptığı konuşmada, Marmarabirlik’in tarımsal üretim anlamında bölgenin en önemli kuruluşu olduğunu vurgulayarak, zeytin üreticisinin her zaman yanında olacaklarını kaydetti.

Devam eden ürün alım kampanyasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Aktaş, “Üreticinin Marmarabirlik’e daha fazla ürün teslim etmek istemeleri, Marmarabirlik’in açıklamış olduğu alım fiyatlarından memnun olduklarının bir göstergesidir. Bu kuruma hepimiz sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.

44 BİN TON ÜRÜN ALDIK

Aktaş’a yapılan sunumda, 2010 yılından önce zarar eden bir kurum olan Marmarabirlik’in bugün öz kaynakları, aktif büyüklüğü, cirosu, yatırım tutarları ile sürekli kar eden, karlılığı da yatırıma dönüştüren daha çok ürün alan daha çok ürün satan, ihracatını arttıran bir kurum haline geldiği kaydedilirken, Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa da son verileri aktardı.

2018/2019 ürün alım kampanyasının 12 Ekim’de 52 bin ton ürün alım hedefiyle başladığını hatırlatan Asa, ”Ortaklarımızdan bugüne kadar 318 milyon TL bedelle 44 bin ton ürün alımı gerçekleştirildi. Kampanya sonunda 350 milyon TL bedele ulaşılacağını tahmin etmekteyiz” diye konuştu.

ŞİMDİYE KADAR 155 MİLYON TL ÖDEDİK

Hidamet Asa, bugüne kadar 155 milyon TL ödeme yapıldığının altını çizerek, ”Ürün alımlarımız devam etmektedir, fiziki koşullar sebebiyle sıkıntı yaşanması durumunda tedbir almak zorunda kalabiliriz” dedi. Ortaklara, kalan yüzde 40 ürün bedelini bugüne kadar olduğu gibi yine 1 lira dahi kredi kullanmadan ödemeyi planladıklarını dile getiren Asa şöyle devam etti: ”Geçtiğimiz yıl üreticiler kooperatiflerine genelde orta ve ince taneli ürün teslim etmişlerdi. Eğer iri tane ürün alımlarımız istediğimiz miktarda gerçekleşmiş olsaydı, daha çok satış yapılmış olacaktı. Hem Marmarabirlik, hem de ortaklarımız kazançlı çıkacaktı.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X