Marmarabirlik’ten Gemlik’e dev tesis

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa Gemlik’e 5 bin tonluk depolama tesisi yapacaklarını bildirdi. Projeyi tanıtan Asa, tesislerin ilçenin önemli bir ihtiyacını karşılayacağını ifade etti.

Marmarabirlik’ten Gemlik’e dev tesis

CEMAL KIRGIZ

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Gemlik’e 5 bin tonluk depolama tesisi yapacaklarını belirterek, projeyi üretici ortaklara tanıttı. Asa, Hamidiye Mahallesi’nde 7 bin 214 metrekare kapalı alan üzerine yapılacak tesislerin, idari binaları ile birlikte ilçenin önemli bir ihtiyacını karşılayacağını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi Gemlik Atatepe Tesisleri’nde Gemlik Kooperatif Başkanı İbrahim Demir ve Birlik yöneticisi Osman Bostancı ile birlikte üretici ortaklarla bir araya gelen Hidamet Asa, Marmarabirlik’in çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Asa, “Bugün 52 ülke ile ticaret yapıyoruz. İran gibi önemli bir pazara da girmek üzereyiz. Bununla alakalı görüşmeler de yaptık. Hedefimiz dış pazara 50 bin ton zeytin satmaktır” şeklinde konuştu.

51 BİN 500 TON ÜRÜN ALINDI…

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 2017 yılında 51 bin 500 ton ürün alarak bir ilki gerçekleştirdiklerini açıkladı. 290 milyon lira tutarındaki ürün bedelinin yüzde 80’nini peşin ödediklerini, kalanını da 26 Ocak’ta üretici ortaklara verdiklerini ifade eden Hidamet Asa, 3 bin 500 ton yeşil zeytin için de 15 milyon lira ödeme yaptıklarını kaydetti. Asa, Bin 500 ton zeytinyağı için de 20 milyon lira ödediklerini, üretici ortaklara 15 milyon lira değerinde gübre desteği vermeye başladıklarını ve toplam 340 milyon liralık alım yaparak, bir lira bile kredi kullanmadıklarını ifade etti. Hidamet Asa, kendi öz kaynakları ile 17 milyon lira da kâr payı dağıttıklarını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X