Marmara’nın en büyük yaylasında 12 ay turizm

Uludağ, sadece Marmara Bölgesi’nde değil bütün Anadolu platosunda pek çok doğal güzellik ve zenginliği bünyesinde toplayan mücevher kıymetinde bir coğrafi değer.

Marmara’nın en büyük yaylasında 12 ay turizm

Marmara’nın en yüksek dağı olan Uludağ bölgenin en büyük yaylasını da barındırıyor.

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal bugünkü yazısında Keles İlçesi yakınındaki bu büyük yayla ile ilgili yeni haberler aktarıyor. Özdal, Keles’deki Kocayayla’nın yapılan yatırımlarla yılın 12 ayı turist ağırlayacak hale geldiğini anlatıyor.

 

Kocayayla 12 ay turizm için gün sayıyor

Dağ’ın en nadide ilçesi, Uludağ’ın incisi Keles’e yolum her düştüğünde yeni gelişmelere, yeni güzelliklere tanık oluyorum. 

Geçen hafta sonu hayvanseverle gittiğim ilçede, Belediye Başkanı Mehmet Teke, Marmara’nın en büyük yaylası olan Kocayayla’yı gezdirdi. 

Önce Kocayayla Göleti’nin bitmek üzere olduğunu belirteyim. Yapım aşamasındayken bazı istemezükçülerin, ‘ağaç katliamı yapılıyor’ diye yaygara kopardığı gölet inşaatının sonuna gelinmiş, membran döşeniyormuş. 

DSİ’nin inşa ettiği Kocayayla Göleti, tam 5 bin dönüm tarım arazisini sulayacağı gibi, Kocayayla’nın muhteşem doğasından yararlanan ziyaretçiler bir de gölet manzarasını izleyecekler bu sayede.

Kocayayla’ya yapılanlar göletten ibaret değil.

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X