Marmara’nın saklı güzelliği Karacabey Longozu

Türkiye’nin en önemli subasar ormanlarından biri olan Karacabey Longozu, 256 tür kuşa ev sahipliği yapıyor. Deniz seviyesinin altında bulunan ve oluşan görüntüleriyle izleyenleri hayran bırakan Karacabey Longozu, her yıl binlerce mil kat ederek, Meksika K

Marmara’nın saklı güzelliği Karacabey Longozu

Türkiye’de sadece 3 yerde bulunan ve subasar ormanı olarak tabir edilen Karacabey Longozu görenleri kendine hayran bırakıyor.

 

Deniz seviyesinden düşük olduğu için longoz ismini alan bölgede 256 çeşit kuş türü yaşıyor. Özellikle Meksika Körfezi’nden gelerek Karacabey Longozu’ndaki sulak alana havyarlarını bırakan yılan balıkları, yumurtalarını bıraktıktan sonra Meksika körfezinin yolunu tutuyor.

 

Karacabey Longozu, Avrupa’da yok olan ve bahar aylarında sular altında kalan yaz aylarında da suların çekilmesiyle muhteşem bir görüntüye kavuşan subasar ormanlarının Türkiye’deki en canlı örneği olarak biliniyor.

 

Bugüne kadar 256 farklı türde kuşun tespit edilen longozda sürmeli kumkuşu, kıyı çamurçulluğu, yılan kartalları, yalıçapkını ve ak pelikanlar gibi nadir görülen türlerin yanında çeşitli sürüngenlere ve zengin floraya ev sahipliği yapan bir ekosistemi bünyesinde barındırıyor. Karacabey Longozu’nda, özellikle yaz akşamları Afrika savanlarını aratmayan manzaralar yaşanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X