‘May ne istediğini bilmiyor’

İngiltere’de Brexit tartışmaları sürerken, AB’nin de bu konuda sabrı taşıyor. 

‘May ne istediğini bilmiyor’

Perşembe günkü AB devlet ve hükümet başkanları zirvesinde, AB temsilcilerinin, İngiltere’deki Brexit kaosunu ve Başbakan Theresa May’in net olmayan açıklamalarını anlamakta zorluk çektikleri bildirildi. 
Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel, İngiltere Başbakanını ‘oyalama taktiğiyle AB ülkelerinin sabrını sınamaması’ konusunda uyardı. Bettel ‘Zirve üstüne zirve yapamayız. İngiltere’nin ne istediğini bilmek istiyoruz’ dedi.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker de İngiliz hükümetinden taleplerine açıklık getirmesini istedi ve ‘çözümün AB’den gelmesinin beklenemeyeceğini’ dile getirdi. AB liderlerinin Theresa May ile yaptıkları görüşmenin son derece asabi bir havada geçtiği ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ‘neyi kastettiğini açıkça söylemesi’ için sık sık May’in sözünü kestiği bildirildi.

Komisyon Başkanı Juncker de AB’nin İngiltere’nin anlaşmasız ayrılması ihtimaline göre hazırlık yapacağını ve önümüzdeki hafta ‘sert Brexit’ durumunda atılacak adımların belirleneceğini açıkladı.

Öte yandan İngiltere Eski Başbakanı Tony Blair AB ve İngiltere’nin ‘İkinci Brexit Referandumu’ için hazırlanması gerektiğini çünkü muhtemelen parlamentoda sonuç alınamayacağını ve halkın gelinen noktada oluşan düğümü çözmesi gerekeceğini söyledi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X