Meclis toplantılarına ‘canlı’ takip

Büyükşehir Belediyesi’nin eylül ayı olağan meclis toplantısı, belediyenin web sitesi, mobil uygulamalar ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlandı.

Meclis toplantılarına ‘canlı’ takip

DERYA DEMİR PINAR

Yayınların bundan sonraki her meclis toplantısında ve tüm ihalelerde canlı olarak yapılacağını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İlerleyen süreçte Belediyemiz ile ilgili her toplantı, şeffaf şekilde vatandaşımızın takibi altında olacak” dedi. Oturumda İYİ Parti Sözcücü Mehmet Temirtaş’ın asfalt ihalesiyle ilgili eleştirilerini de yanıtlayan Başkan Aktaş, “Yapılan işler kanuni çerçevede yapılıyor ve itiraz yolları açık. 13 Eylül’den itibaren tüm ihalelerimiz canlı yayınla veriliyor. Herkes oradan takip edebilir. Tamamen ihale mevzuatına uygun şekilde uygulamalar yapılıyor. Yaptığımız tüm iş ve işlemlerle ilgili çok rahatız. Aslolan kamunun zararı ve kârıdır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan şirketlerden istifasına da değinen Aktaş, “Birçok konuda algı yürütüldüğü gibi şirketlerle ve şahsımla alakalı bir algı yürütüldü. MODEF Fuarcılık şirketini kurmuş, ihracatını 20 milyon dolardan 450 milyor dolara çıkmak noktasında aracılık etmiş biri olarak bir gram huzur hakkı almadım. 750 liraya yönetim kurulu başkanlığı yapacak kimseyi bulamazsınız. Bunların hepsi belediye şirketleri hepsinin zararı ve kârı beni ilgilendiriyor. Yaptığımız istişareler neticesinde şirketlerin 7’sinden istifa ettim. BİNTED’den istifa etmedim ve herhangi bir huzur hakkı istemediğime dair dilekçe verdim. Ben bir sanayiciyim aynı zamanda farklı gelirleri olan insanım. Buradan gelecek 750 lirayla ihya olacak değilim. Tek arzum bu şirketlerde en iyi hizmet edilmesi. Benden boşalan yerlere arkadaşları görevlendirdik. Bu şirketlerden 80 bin lira aldığımı iddia eden arkadaşları Allah’a havale ediyorum. Orada görev alan arkadaşlarımızın da bu şekilde huzur haklarında bir değişim söz konusu değildir” diye konuştu.

Başkan Alinur Aktaş hastaneye kaldırıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Eylül ayı meclis toplantısında gündem maddelerinin görüşüldüğü sırada sırtında ciddi bir rahatsızlık olduğunu söyleyerek toplantıyı terk etti. Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi’nde tedavi altına alınan Aktaş’ın böbrek taşı nedeniyle operasyon geçirdiği öğrenildi. Aktaş’ın durumunun iyi olduğu açıklandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X