Meclis’e girmeye çalışan teröristlerle ilgili yeni gelişme

TBMM kabul salonunda Meclis çalışanını rehin almak isterken güvenlik görevlilerince etkisiz hale getirilen DHKP/C terör örgütü mensubu biri kadın 2 kişi için 4 gün gözaltı süresi verildi.

Meclis’e girmeye çalışan teröristlerle ilgili yeni gelişme

Dün saat 15.00 sıralarında CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ı ziyaret edeceklerini söyleyen Mulla Zincir ve Eylem Yücel, TBMM ziyaretçi kabul salonuna geldi. Mulla Zincir, ucuna jilet bantlanan kurşun kalem ile Meclis çalışanına saldırıp, rehin almak istedi. Mulla Zincir ve Eylem Yücel, TBMM Koruma Daire Başkanlığı personelince etkisiz hale getirildi. Şüphelilerin üst aramasında bomba düzeneği süsü verilmiş siyah kutu ve uç kısmına jilet bantlanmış kurşun kalem bulundu.

SUÇ DOSYALARI KABARIK

Gözaltına alınan şüphelilerin yapılan ilk incelemesinde, DHKP/C terör örgütü ile irtibatları saptandı. Şüphelilerden Mulla Zincir hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak’, ‘kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet’ ve ‘hakaret’ suçlarından 5 açık ceza dava dosyası bulunduğu belirlendi. Eylem Yücel’in ise ‘terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak’ suçundan cezaevinde bir süre tutuklu kaldığı, ayrıca ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’, ‘terör örgütü propagandası yapmak’, ‘görevi yaptırmamak için direnme’, ‘kamu malına zarar verme’, ‘kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet’ suçlarından 13 açık ceza dava dosyası bulunduğu tespit edildi.

4 GÜN GÖZALTI SÜRESİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde gözaltında bulunan terör örgütü DHKP/C mensubu 2 şüpheliyle ilgili 14 Mayıs 2019 tarihinden geçerli olmak üzere 4 günlük gözaltı süresi talimatı verildiği bildirildi. Şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X