Meclis’te konkordato mesaisi

Meclis Genel Kurulu bu hafta konkordato ilanına yeni şartlar getiren düzenleme için mesai yapacak.

Meclis’te konkordato mesaisi

Konkordato ilanını zorlaştıran yasal düzenleme bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek. Teklifte konkordato ilanları için yeni şartlar var.

Yasa teklifi kabul edilirse, sadece “kamu yararına denetim yapma yetkisine” sahip denetim firmaları rapor hazırlayabilecek.

Denetim firmaları, hatalı ya da mahkemeyi yanıltıcı rapor hazırlamaları halinde lisans iptaline varan cezalarla karşı karşı kalabilecek.

Teklifle konkordatoya giden şirketlere atanan komiserlerden en az birinin bağımsız denetçi olması zorunluluk haline gelecek. Düzenlemeyle şu anda 250 olan rapor verebilecek kuruluş sayısı 110’a düşecek.

Raporlarda son 45 gün yerine 3 aylık bilançolar dikkate alınacak.

Abonelik borçlarına icra takibiyle ilgili düzenleme de teklifte yer alıyor. Buna göre ulusal yargı ağı bünyesinde merkezi takip sistemi kurulacak. 

Alacaklı avukatı, borçlunun mal veya alacağını bu sistem üzerinden sorgulayabilecek. Avukat, icra takibi başlatmak için merkez sistem üzerinden takip talebini dolduracak. Talebin kaydedilmesinden sonra ödeme emri düzenlenecek ve borçluya ulaştırılacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X