Medine için yeniden umut ışığı doğdu

Savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Türkmen ailenin kas hastalığı bulunan 1 yaşındaki kızları Medine’nin tedavisi için İnegöl Belediyesi harekete geçti. Medine bebeğin tedavisine yeniden başlanacak.

Medine için yeniden umut ışığı doğdu

2014 yılı Mayıs ayında Suriye’deki iç savaştan kaçarak İnegöl’e yerleşen Abdu Yusuf ve Menara Şevki çiftinin bebekleri Medine, 2015 yılı Temmuz ayında İnegöl Devlet Hastanesi’nde dünyaya geldi. Ancak Medine bebeğin beyninin sol tarafının gelişmediği ortaya çıktı. Daha sonra Bursa Dörtçelik Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen küçük Medine, burada 2 gün tedavi gördü.

İnegöl’de mobilya firmasında asgari ücretle çalışan baba Abdu Yusuf’un, eşi Menare Şevki’yi her gün Bursa’ya götürüp getirmesi gerekiyordu, ancak ailenin maddi imkanları buna elvermedi.

Çaresiz baba, kızı Medine’yi tedavisi tamamlanmadan kendi isteği ile hastaneden taburcu etmek zorunda kaldı. Bu yaşananların üzerine 24 yaşındaki baba Abdu Yusuf sara hastası olduğu için işinden de çıkarıldı. Çaresiz kalan ailenin yardım çağrısına İnegöl Belediyesi sessiz kalmadı. Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Türkmen aileyi evlerinde ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi ve Medine bebeğin tedavisine yeniden başlanması için gerekli teşebbüsü başlattı.

Gülhan Şahin, Türkmen ailenin 2014 yılı Mayıs ayında İnegöl’e geldiklerini belirterek, “7 kişilik ailemiz İnegöl’e geldikten 1 ay sonra 2014 Haziran ayında belediyemizin Umuteli Sosyal Yardımlaşma Merkezi tarafından kendilerine gerekli yardımlar başlatıldı. 2015 yılı Temmuz ayında İnegöl Devlet Hastanesi’nde bir bebekleri dünyaya gelmiş. Medine ismi verilen bebeğimiz dünyaya geldikten sonra burada yapılan tetkiklerde beyninin bir bölümünün çalışmadığı tespit edilmiş. Rahatsızlık fark edilince hemen Bursa Dörtçelik Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmiş. Bursa’da hastanede tedavisi devam eden Medine’nin rahatsızlığından ve ailenin durumundan bilgimiz yoktu. Ailenin her gün Bursa’ya gidip gelmesi gerektiğinden, bu masrafların altından kalkamayan baba, kızını kendi isteği ile taburcu etmiş ve tedavi yarım kalmış. 1 yaşındaki Medine şu anda vücudunu hareket ettiremiyor. Durumdan haberdar olan başkanımız kendisi şehir dışında olduğundan hemen beni yönlendirdi. Ailemizle irtibata geçtik. Keşke daha önce haberimiz olsaydı. Şimdi ailemizle görüşüp gerekli bilgileri aldık. Medine bebeğin tedavisine yeniden başlanması için Bursa’da bir nöroloji uzmanımızla irtibata geçtik. Tedavinin bir an önce başlayıp küçük Medine’nin sağlığına kavuştuğunu görmek en büyük arzumuz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X