Mehmet Akif Ersoy Orhangazi’de anıldı

Orhangazi Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 78. yıldönümünde düzenlediği konferans ile andı.

Mehmet Akif Ersoy Orhangazi’de anıldı

Orhangazi İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen ‘Mehmet Akif Ersoy ile Anlaşabilmek’ konulu konferansa çok sayıda davetli katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Mehmet Akif Ersoy’u anlamak, onu tanımak yeni neslin en önemli görevlerinden birisi olması gerektiğini ifade etti.

Mehmet Akif’in gençlik yıllarından ve gerekse ölüm sonrasında yaşanan olumsuzluklardan bahseden Kişisel Gelişim uzmanı Fatih Akbaba, “Önemli olan Mehmet Akif’in şiirlerini iyi okumak değil, fikri ve sosyal dünyamızda Akif’in fikirlerinden hangi izler taşıdığımızı sorgulanmasını yapmaktır. Hepimiz isteriz ki Akif gibi bir çocuğumuz olsun. Bunu isteyebilmek için önce Emine Şerife ve Tahir Efendi gibi bir aliye sahip olmak gerekmektedir. İstiklal Marşı’nın yeni bir anlayış ve muhakeme yönüyle ele almanın zamanı geldi. Bu yönüyle İstiklal Marşı yeniden hem mana hem de hedeflenen amaç itibariyle üzerinde çalışma yapmamız gereken ciddi bir gönül malzemesi olarak karşımıza çıkmaktadır. İstiklal marşının şairine o dönemin bazı yöneticileri tarafından öldükten sonra bir vebalı gibi davranılmış olmasını hiçbir vicdan ve mantık ne kabul edebilir ne de izah edebilir. 2011 senesi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın direktifleriyle İstiklal Marşının kabulünün 90. yılında Mehmet Akif Ersoy Yılı ilan edilmişse 1936’dan bu yana bu özel yılı ilan etmeyenler hakkında bir vefadan bahsetmiş olabilir miyiz? Allah razı olsun ki 2011’de bu gerçekleşti. Elbette ki bu kadar unuttuğumuz bir insanı, sadece şiirini okuyarak Akif’i iyi anladığımızı düşünüyorsak yanılırız. Bize yakışan onun fikirlerinden ve insani duruşundan faydalanmak ailemize, toplumumuza ve devletimize katkıda bulunmaktır. İşte o zaman Mehmet Akif Ersoy ile anlaşabiliriz diyebiliriz” dedi.

Fatih Akbaba’nın yaklaşık 1,5 saatlik sunumu salonu dolduranlar tarafından ayakta alkışlandı. Programın bitiminde Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve AK Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya, Fatih Akbaba’ya bir fidan hediye etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X