Mehmetçik’ten PKK’ya ağır darbe!

Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde 16 askerin şehit düştüğü saldırının ardından, Irak’ın kuzeyine yönelik operasyonlarda 100 kadar teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Mehmetçik’ten PKK’ya ağır darbe!

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde 16 askerin şehit düştüğü saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirilen hava harekatı, özel birlik timleriyle karadan eş güdüm halinde gerçekleştirildi.

Kaçan PKK’lı teröristlerin imhası için 2 Özel Birlikler Komutanlığı Taburu ile toplam 150 kişiden oluşan 8 Jandarma Özel Harekat Timi sıcak takiple Irak’ın kuzeyine geçti.

Özel Kuvvetlerin verdikleri bilgiler ışığında, kaçan bazı PKK’lılar F-16 ve F-4 uçakları tarafından ateş altına alındı. Türk jetlerinin, Irak’ın kuzeyinde bulunan Kandil, Hakurk, Avaşin, Metina, Basyan, Gare ve Zap kamplarını da vurduğu bildirildi.

Askeri kaynaklar tarafından, hava ve kara operasyonlarında ilk belirlemelere göre, yaklaşık 100 teröristin etkisiz hale getirildiği, teröristlere ait bazı barınakların kullanılamaz hale geldiği kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X