‘Mehmet’imiz imanlı milletimizin dualarıyla zaferi kucaklayacak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin, “Tereddüt etmiyoruz, imanımız var, inanıyoruz ve bu teröristler karşısında inançlı askerimiz, Mehmet’imiz, bu imanlı milletimizin dualarıyla zaferi kucaklayacaktır.” dedi.

‘Mehmet’imiz imanlı milletimizin dualarıyla zaferi kucaklayacak’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Eskişehir 6. Olağan İl Kongresi öncesi salonun dışında kendisini bekleyenlere hitap etti.

Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, hayırlı bir yolda olduklarını vurgulayarak “Şu anda Afrin yolunda olanlara Allah’tan yardımlar diliyorum. Rabb’imden nusretin yakın olmasını diliyorum.” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşması sırasında kendisine uzatılan zeytin dalını tutarak şöyle devam etti:

“İnşallah gerekli olduğunda başta şahsım ve hep birlikte o yola gireriz. Şu anda Mehmet’imiz zaten o yolda. Ne dediler, ‘Düğüne gidiyoruz’ değil mi? Bizim için o yollar adeta düğün yoludur. Şu anda da büyük bir mücadele, sabah itibarıyla 1595 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 31 Mehmetçik’imiz ve 60 kadar Özgür Suriye Ordusu’ndan kardeşlerimizle yaklaşık 91 şehidimiz var. Allah’ın izniyle zafer her an daha yakın.”

“Mehmet’imiz bu imanlı milletimizin dualarıyla zaferi kucaklayacaktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah fetih yakındır. Müminlere müjdele.” ayetini okuyarak şunları söyledi:

“Biz de bu yolda şu anda inanarak yürüyoruz, ilerliyoruz ve bu müjdeye doğru koşuyoruz. Rabb’im şehitlerin hürmetine inşallah bu zaferi bizlere lütfedecektir. Tereddüt etmiyoruz, imanımız var, inanıyoruz ve bu teröristler karşısında inançlı askerimiz, Mehmet’imiz, bu imanlı milletimizin dualarıyla zaferi kucaklayacaktır. Ne diyor şair, ‘Dua, dua…’ İşte o duanın hürmetine bunu yakalayacağız.” dedi.

İl kongresi dolayısıyla Eskişehir’de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Erdoğan, kongreden çok daha güçlü çıkma temennisinde bulundu.

Mart 2019’da gerçekleştirilecek yerel seçimler ile Kasım 2019’daki cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine işaret eden Erdoğan, alanda bulunan vatandaşlardan, partinin ana kademesi, kadınlar, gençler hep birlikte “Durmak yok, yola devam” diyerek kapı kapı dolaşılacağının sözünü aldı.

Yola çıkarken, “Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece” dediklerini anımsatan Erdoğan, “Eskişehir inşallah Mart 2019’da bu değişimi gerçekleştirecek. Tüm ilçelerde nasıl gerçekleştirdiyse Büyükşehirde de gerçekleştirecek.” şeklinde konuştu.

“Veren el alan elden üstündür”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomide atılan adımlara değinerek “Türkiye’yi üç kat büyüttük, milli geliri 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıkardık. IMF’ye 23,5 milyar dolar borcumuz vardı, şimdi sıfırladık, onlar bizden borç istiyor. 5 milyar avro borç istediler, arkadaşlar sordu ‘Verelim mi’, ‘Verin’ dedim. Fakat baktılar ki bu Türkler kararlı, istemediler. Çünkü veren el alan elden üstündür.” değerlendirmesinde bulundu.

Merkez Bankasının 27,5 milyar dolar rezervinin bugün 120 milyar dolara çıktığına dikkati çeken Erdoğan, Türkiye’nin şu an 57 havalimanın bulunduğunu, Cumhuriyet tarihinin ilk yüksek hızlı treninin de AK Parti döneminde Eskişehir’e yapıldığını ve artık birçok yerde yaygınlaştığını kaydetti.

“Modern Türkiye’ye ne layıksa bunu yapıyoruz. Öyle lafla peynir gemisi yürümüyor.” diyen Erdoğan, alanda bulunanlara Rabia işaretinin anlamını hatırlattı.

Erdoğan, alanda bulunan bazı vatandaşlarının öğretmen atamasıyla ilgili talebi üzerine de “Arka arkaya atamalar geliyor ve bizim dönemimizde yapılan atamalar hiçbir dönemde yapılmadı. Gene gelecek inşallah. Bakın 75 kişilik sınıflarda okuduk, şimdi 30 kişilik sınıflar neredeyse yok gibi, daha aşağısı var. Bu dönemde biz öğretmenlerimizi atayarak yola devam ediyoruz.” dedi.

Türkiye genelinde ortalama sınıf doluluk oranlarının 23 olduğuna ve artık ücretsiz kitapların dağıtıldığına işaret eden Erdoğan, eskiden kırtasiyelerde kuyruklara girilerek kitap arandığını, teksir kağıtlarıyla ders işlenildiğini dile getirdi. Erdoğan, bunların daha iyisini de yapacaklarını bildirdi.

“Senin devletin herhalde Pensilvanya”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “tek devlet” vurgusu yaparak şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet tanımıyoruz. Ne diyorlar, ‘paralel devlet’, hale bak, rezilliğe bak. Senin devletin herhalde Pensilvanya. Gelsene, gelsene vatana, niye gelemiyorsun? Pensilvanya’da, orada besleme. Arkalarında duranlar da belli ama ne demiştik, inlerine gireceğiz. Girdik mi? Girdik. PKK’nın? Girdik mi? girdik, gireceğiz. Bu milletin huzurunu kaçıramazlar. Bu milleti, ümmeti parçalamaya çalıştılar, muvaffak olamayacaklar. İriyiz, diriyiz, daha iyi olacağız. 780 bin kilometrekareyle tek vatan ve tek devlet. Bundan taviz vermeyeceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X