Menopoz sonrası hamile kalınabilir mi?

Çeşitli sebeplere bağlı olarak girilen menopoz sonrası da çocuk doğurmak mümkün.

Menopoz sonrası hamile kalınabilir mi?

Menopoz kadınlarda adet kanamalarının sona ermesi ve yumurtlama işleminin sona ermesi demektir. oldukça sancılı ve sıkıntılı geçen bu dönemden kadınlar çocuk doğurma özelliklerini kaybetmiş olarak çıkar.

15191297990.98525200.jpg

Anne olabilirsiniz

Erken menopoz veya kişisel tercihleri dolayısıyla çocuk yapmakta geç kalan kadınlar için tıp ve teknoloji birlikte çalışarak çeşitli hamile kalma yöntemi geliştirmiştir. Dünyada oldukça popüler olan bu yöntem son zamanlarda ülkemizde de devlet güvencesi altında uygulanmaktadır. Yumurta dondurma adı verilen bu işlem kemoterapi gören hastalara uygulanan bir işlemdi. Artık erken menopoz veya yumurtalıklarında bir rahatsızlık yaşayan bütün kadınlara uygulanabiliyor.
15191297370.86640600.jpg

Yumurta dondurma

Yumurta dondurma işleminde bekar kadınların yumurtaları, evli kadınların ise embriyoları donduruluyor. Tüp bebek merkezine başvurularak gerçekleştirilmeye başlanan bu yöntem sonrası çocuk sahibi olmakta herhangi bir problem olmamaktadır. Dondurulan yumurtalar -196 derecede yasalar gereği 5 yıl boyunca saklanmaktadır. Kişinin isteğine göre bu süre azaltılıp, uzatılmaktadır. yumurta dondurma işlemi ile menopoza rağmen hamile kalmak mümkün hale gelmiştir.

 

 

 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X