Meral Akşener’den Tunç Soyer açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer için, “Babadan oğula suç geçmez ama Nurettin Soyer bir vaka” dedi.

Meral Akşener’den Tunç Soyer açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ankara’da yerel seçim sürecine ilişkin açıklamalar yaptı.

Akşener, CHP’nin İzmir’de Tunç Soyer’i aday göstermesini, HDP’nin 3 büyükşehirde aday çıkarmayarak CHP-İYİ Parti ittifakına destek verdiği iddiasını ve İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal’ın partiden istifasını da değerlendirdi.

Meral Akşener’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

”Babadan oğula suç geçmez ama Nurettin Soyer bir vaka. İşbirliği yapılmış her yerde bizim adaylarımıza CHP seçmeni CHP’nin adaylarına da İYİ Parti seçmeni tarafımızdan oy vermeye yönlendirilecek.

”HDP İLE İTTİFAKIMIZ YOK, BİZİ DE DESTEKLEMİYOR”

HDP 3 yerde aday çıkarmıyor. Biri İstanbul biri İzmir biri Adana. İzmir’de HDP aday çıkarsa ne olur çıkarmasa ne olur? Doğru mu? İzmir, CHP’nin çok güçlü olduğu bir şehir. Göreceğiz bu seçimde kim kimi destekliyormuş? ‘HDP sizi destekliyor’ gibi soruları… İYİ Parti açısından gerçekten biz olmayan şeyleri anlatmaya çalışırken 24 Haziran’da yorulduk. Bundan sonrasında artık kulağımızın arkasına atmak gibi bir tavrımız mevcut. HDP ile ittifakımız yok, bizi de desteklemiyor.

”DENİZLİ VE BALIKESİR’DE KILIÇDAROĞLU İLE ORTAK MİTİNG YAPABİLİRİZ”

Denizli ve Balıkesir’de Kılıçdaroğlu ile ortak miting yapabiliriz. ‘İttifak yüzde 100 içinize sindi mi?’ derseniz elbette bu mümkün değil. Biz parlamenter sistemi savunduk ama bu yerel seçim belediye başkanları değişecek. Akkal’ın istifası tek taraflı ama incitici iftiraya yönelik bir açıklama.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X