Mercure Hotel’de İstihdam paneli

‘Dört Adımda İstihdam’ projesinin paylaşılması ve yaygınlaştırılması amacıyla Mercure Hotel’de ‘Mesleki Eğitim ve İstihdam’ konulu panel düzenlendi.

Mercure Hotel’de İstihdam paneli

DERYA DEMİR

Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin koordinatörlüğünde Erasmus Plus kapsamında yürütülen ‘Dört Adımda İstihdam’ projesinin paylaşılması ve yaygınlaştırılması amacıyla Mercure Hotel’de ‘Mesleki Eğitim ve İstihdam’ konulu panel düzenlendi. Panelde, mesleki eğitim ve istihdam politikaları, aktif istihdam tedbirleri, girişimcilik hibeleri, mesleki eğitime yönlendirme, sektörün mesleki eğitimden beklentileri, özel istihdam bürolarının istihdama katkıları ve Bursa’da mesleki eğitim başlıkları, uzmanlar tarafından anlatıldı.

“İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK”

Dört Adımda İstihdam Projesi’yle ilgili konuşan Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Ay, “3 yıl önce Ulusal Ajans’ın kabulü ile başlayan proje, önümüzdeki ay sonlanacak.

Projede; İngiltere, Macaratistan ve İspanya olarak üç ülke ortağımız oldu. Ülkelerdeki mesleki eğitim ve istihdam ile ilgili farklılıklar uygulamaların nasıl olduğu ile ilgili sektör analizleri yaptık. Bu projenin hem liselerimize hem de sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda istihdamın artırılmasına katkısı olacağına inanıyorum” dedi. 

SEKTÖRÜN BEKLENTİLERİ ELE ALINDI

Proje Koordinatörü Nuray Eren de, “Öğrencilerimizin istihdamına, mesleki eğitimin ve sektörün beklentilerine yönelik bu projeyi AB projesi olarak hazırladık ve yürüttük.

Projenin basamaklarından bir tanesi, mesleki eğitimin AB ölçeğinde karşılaştırmak. ikinci basamakta, ortaklarımızla birlikte girişimcilik konusunda basılı ve sesli kitaplar hazırladık. Amacımız girişimcilik konusundaki dökümanlara dezavantajlı kesim olan işitme engellilerin de ulaşabilmesi.  Projemizin son basamağında ise, iş dünyasıyla mesleki eğitimi bir araya getirdik” dedi.

istihdam.jpg

AK Parti Bursa Milletvekili ve  TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Sabahttin Dülger, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.  

iceri2-006.jpg

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X