Merkel: Türkiye yakın bir gelecekte AB üyesi olamaz

Türkiye’de düşünce ve basın özgürlüğü alanlarındaki gerilemeye dikkat çeken Almanya Başbakanı Angela Merkel, yakın bir gelecekte Avrupa Birliği üyeliğinin mümkün görünmediğini söyledi.

Merkel: Türkiye yakın bir gelecekte AB üyesi olamaz

Yunanistan’ın başkenti Atina’yı ziyaret eden Almanya Başbakanı Angela Merkel, buradaki Alman Okulu’nda öğrencilerle sohbet etti. Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyelik süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Merkel, ‘‘Türkiye’nin yakın bir gelecekte üye olacağını düşünmüyorum. Ancak müzakere sürecinde duraklama olsa da, sürecin kesilmesi daha fazla yaralanmaya sebep olabilir” dedi.

İMTİYAZLI ORTAKLIK TERCİHİM…

Federal Almanya’nın ilk başbakanı Kondrad Adenauer tarafından Almanya’ya gelen Türk işçilere verilen ‘AB üyesi olma’ sözünün geçerli olduğunu belirten Merkel, şu ifadeleri kulladı: ‘‘Türkiye, Almanya’da çok önemli olan düşünce, din ve basın özgürlüğü standartlardan, daha doğrusu AB standartlarından uzaklaşıyor.

Bu durum büyük bir belirsizlik yaratıyor. Bu nedenle yanılsamalara da neden olunmaması gerek. Ben her zaman Türkiye’nin tam üyeliğine karşıyım. Bunun yerine Türkiye ile imtiyazlı ortaklığı tercih ediyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X