Merve Camii’ne muhteşem kompleks

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Nilüfer’deki Merve Camii çevre düzenleme ve konferans salonu Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından hizmete açıldı.

Merve Camii’ne muhteşem kompleks

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’daki camileri yenileyerek birer kültür merkezi haline dönüştürmek istediklerini söyledi. 

Barış Mahallesi’ndeki Merve Camii muhteşem bir komplekse kavuştu. Açılış törenine Bakan Güllüce, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Başkan Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile çok sayıda yetkili ve vatandaş katıldı. Altepe, Bursa’daki bütün camileri imkanları nispetinde birer kültür merkezi haline dönüştürmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. Camilerin Osmanlı Türk kültüründe asırlar boyunca insanları bir araya getiren, kaynaştıran önemli birer merkez olduğunu ifade eden Başkan Altepe, bu anlayışla başta tarihi camiler olmak üzere şehirdeki bütün camileri yeniden düzenlediklerini, eksiklerini giderdiklerini kaydetti. Camilerin ilk günkü ve nezih halleriyle yeniden topluma hizmet vermesinin kendileri için önemli olduğunu, bunun şehrin imajına da olumlu yansıdığını belirten Altepe, Merve Camii’nin de bu kapsamda ele alındığını ifade etti. Caminin çevre düzenlemesi, konferans ve toplantı salonları, idare ofisleri, bay bayan okuma salonları ve derslikleri için toplam 1 milyon 326 bin TL’lik harcama yaptıklarını vurgulayan Altepe, yapılan çalışmalarla Nilüfer ilçesinin sadece bir mabet değil, güzel bir sosyal merkez kazandığını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise, Merve Camii için ortaya koyulan iradenin dünyaya örnek olması gerektiğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa İl Müftülüğü ve halkla birlikte güzel bir iş birliğine imza attığını, insanların kendilerini geliştirebileceği önemli bir sosyal merkezin hayata geçtiğini vurgulayan Bakan Güllüce, bunun iyi okunması gerektiğini kaydetti.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da, hizmetin hayırlı olmasını diledi. Bursa’daki cami ve külliyelerin Başkan Altepe sayesinde yeniden eski ihtişamına kavuştuğunu söyleyen Vali Karaloğlu, “Bugün sadece burada değil, Balkan ülkelerindeki herhangi bir ecdat yadigarı eserde de Bursa’nın izleri var. Bunda Başkan Altepe’nin büyük emeği var. Kendilerine gösterdiği hassasiyet dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi.

İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay da, yapılan kompleksin Nilüfer’in ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Merkezin hayata geçirilmesinde Başkan Altepe’nin büyük desteğinin olduğunu vurgulayan Ay, burada ibadetin yanında Kur’an-ı Kerim derslerinin verileceğini, panellerin ve konferansların yapılacağını anlattı.

Bakan Güllüce ve beraberindekiler, açılışın ardından kompleksin birimlerini gezdi. Açılışta vatandaşlara cantık ve ayran ikram edildi. Merve Camii’nde 2 bin 800 metrekaresi yeşil alan olmak üzere yaklaşık 7 bin metrekarelik çevre düzenlemesi yapıldı. Bin 400 metrekarelik alana 225 kişilik konferans salonu, fuaye, okuma salonları, idari ofisler, derslikler ve müştemilat yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X