Meslek liselilerden alkışlanacak hareket

‘Her çocuğun bir odası olmalı’ diyen meslek liseliler, yardıma muhtaç ailenin evini sihirli bir dokunuşla baştan yarattı.

Meslek liselilerden alkışlanacak hareket

Yeniceabat Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘‘Meslek Liseliler Ailelerle Buluşuyor”adlı projesinde güzel bir örneğe imza attılar. Öğrenciler, proje kapsamında ‘Her çocuğun bir odası olmalı’ fikriyle yola çıkarak yardıma muhtaç aile aramaya başladı. Okullarının bulunduğu bölgede bir aile tespit eden liseliler, hemen işe koyuldu.

Öğrencilerin temin ettiği ranza, yatak, dolap, çalışma masası, kıyafet, kırtasiye ve gıda yardımları önceki gün adrese ulaştırılarak 7 ve 3 yaşında olan iki kardeşin oda hayali gerçekleşmiş oldu.

aferin-cocuklar-4-eka3785576.jpg

Yardıma muhtaç aileye çocuk odası oluşturmakla hayat bulan projenin, farklı yardımlarla devam edeceğini söyleyen öğrenciler, yeni aile ve ihtiyaçları belirlemeye de şimdiden başladılar.

aferin-cocuklar-3-eka3785576.jpg

Bu arada, öğrenciler sağlıkla ilgili konularda da okulda öğrendiklerini ailelere aktararak bilgi sahibi yapıyor.

aferin-cocuklar-6-eka3785576.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X