‘Mesleki eğitim çıtamız yükseliyor’

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Bursa’da mesleki eğitimin gelişimini sağlamak adına birçok çalışma geçekleştirildiğine dikkat çekerek, bu konuda sanayi kuruluşlarıyla işbirliği yaptıklarını söyledi.

‘Mesleki eğitim çıtamız yükseliyor’

Bunun da mesleki eğitim çıtasını yüksellttiğinin altını çizen Dülger, “Bursa, sanayisi ve sanayicisi ile adeta ülkemizin lokomotif kenti. Biz de kendimizi bu konuda şanslı görüyoruz. Bursa iş dünyasına, eğitime verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Sanayiden teknolojiye birçok sektörün ihtiyaç duyduğu ve ülkemizin geleceğine yön verecek kalifiye personel yetiştirmeyi hedefleyen mesleki ve teknik liselerimiz; gerek fiziksel koşulları ve altyapısı ile gerekse güçlü eğitimci kadrosuyla her geçen gün gelişme kaydediyor” dedi. 

“HEM EĞİTİM HEM ÜLKEMİZ KAZANACAK”…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un geçen hafta gerçekleştirdiği Bursa ziyaretinde iş dünyası ile mesleki eğitim alanında bir dizi protokol imzalandığını hatırlatan Dülger, “Bakanlığımız mesleki ve teknik eğitime zamanın ruhuna, dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmelere uygun bir şekilde yeni bir mantaliteyle, yeni bir paradigmayla bakıyor.

Bursa olarak bizler de bakanlığımızın önderliğinde iş dünyasının değerli temsilcileriyle yaptığımız işbirliğinin, ülkemiz ve onun yarınları olan gençlerimiz adına atılan anlamlı bir adım olduğuna inanıyoruz. Mesleki eğitimde işbirliği protokolleri ile hem sanayicimiz, hem milli eğitim hem de ülkemiz kazanacak” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X