Mesleki eğitimde işbirliği hız kazandı 

RUMELİSİAD ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında yürütülmesi planlanan çalışmalar hız kazandı.

Mesleki eğitimde işbirliği hız kazandı 

RUMELİSİAD temsilcileri ile İl Milli Eğitim Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş, ilgili protokol yürütme kurulu üyeleri bir araya gelerek, mesleki eğitime yönelik izlenecek yol haritasını masaya yatırdı. Öncelikli okul olarak belirlenen Hürriyet MTAL’de başlatılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda; öğrencilerin alan seçim sürecinden başlayarak, okulla aynı anda işletmede eğitim, staj ve mezuniyet sonrası istihdam konuları ele alındı.

Nitelikli işgücünün yetiştirilmesine yönelik uygulanması gereken yöntemlerin de değerlendirildiği toplantıda ayrıca çalışmaların Görükle MTAL’yi de içine alacak şekilde ilerlemesi kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca; kardeş okul işbirlikleri ve öğretmen eğitimleri gündeme alınarak, seminer dönemlerine yönelik özel uygulamaların planlanmasına karar verildi. 

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ VURGUSU…

İl Milli Eğitim Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş, nitelikli işgücü için mesleki ve teknik eğitimde işbirliği çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek, “Ele aldığımız başlıklar ‘2023 Eğitim Vizyon Çalışmaları’yla aynı doğrultuda ilerleyecek ve mesleki eğitimin gelişimine katkı sağlayacak” dedi. RUMELİSİAD Başkanı Ömer Kumova da, mesleki eğitimin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi adına destek vermeye hazır olduklarını, bu çerçevede üzerlerine düşen işbirliğine dönük tüm çalışmalarda memnuniyetle yer alacaklarını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X