Mesleki eğitimde yeni soluk

BUTGEM’de yeni nesil bir eğitim çalışmasına start verildi. Merkezde oluşturulacak Sanal Gerçeklik Laboratuvarı ile kursiyerlere mesleki beceriler kazandırılacak.

Mesleki eğitimde yeni soluk

Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM), imalat sanayinin hızla artan teknolojik değişimine ayak uyduracak, yenilikçi ve hızlı eğitim modelleriyle sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek ‘Sanal Gerçeklik Eğitim Laboratuvarı’nı hayata geçiriyor.

Mesleki eğitime dönük yatırımlarla Türkiye’ye model çalışmalara imza atan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), BUTGEM’de yeni bir projeye imza atıyor. Her yıl 3 bine yakın gence meslek edindirme ve geliştirme kurslarıyla hizmet veren BUTGEM, yeni nesil bir eğitim çalışmasına da start verdi. BUTGEM bünyesinde oluşturulacak Sanal Gerçeklik Laboratuvarı ile kursiyerlere mesleki beceriler kazandıracak. BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, konuyla ilgili açıklamasında, BUTGEM’in sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirme noktasında önemli başarılar sağladığını belirtti. 

ÇÖZÜM OLUŞTURMA HEDEFİ

Bugüne kadar 24 binden fazla kişiye meslek edindirme ve meslek geliştirme kurslarıyla nitelik kazandırdıklarını vurgulayan Şener, yeni nesil laboratuvarın çalışanlara ciddi bir mesleki beceriler kazandıracağının altını çizdi. Şener, ‘’Yapılması planlanan laboratuvarda simülasyonlu eğitimler olacak. Bu uygulamayla sektörel bazda yapılacak yaygınlaştırma çalışmalarıyla Bursa ve bölgesinde ihtiyaç duyulan yüksek vasıflı elman ihtiyacına çözüm oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

YILDA 360 KURSİYER EĞİTİLECEK

Söz konusu projeyle imalat sektörünün 6 dalında yılda minimum 360 kursiyerin eğitim görmesini amaçladıklarını dile getiren Şener, şunları kaydetti: ‘’Merkez, bölgenin yenilik ve verimlilik odaklı gelişmesinin yanı sıra bilgi-teknoloji üretimine ve transferine yönelik ortak kullanım alanlarının kurulması ile geliştirilmesini sağlayacak. BUTGEM mesleki eğitimde öncü bir kuruluş olarak, bir sanal gözlükle tüm sektörlere uygulanabilen, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik uygulamalı eğitimiyle mesleki eğitimde yeni bir model oluşturacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X