Messi Ronaldo’yu yakaladı

Barcelona-Levante maçında 3 gol atan Messi, 23. üçlemesini yaparak Real Madridli Ronaldo’nun rekoruna ortak oldu.

Messi Ronaldo’yu yakaladı

İspanya Birinci Futbol Ligi’nin (La Liga) 23. haftasında Barcelona’nın Levante’yi 5-0 yendiği maçta 3 gol kaydeden Lionel Messi, ligdeki 23. üçlemesini (hat-trick) yaparak bu alandaki rekorun sahibi Real Madridli Cristiando Ronaldo’yu yakaladı.

 

Barcelona, La Liga’nın 23. haftasında konuk ettiği Levante’yi, Messi, Neymar ve Luis Suarez’in golleriyle 5-0 mağlup etti. Arjantinli forvet oyuncusu Messi, 38, 59 ve 65’inci (penaltıdan) dakikalarda attığı gollerle Barcelona ile çıktığı resmi maçlardaki üçleme sayısını 31’e yükseltti.

 

27 yaşındaki futbolcu böylece ligdeki üçleme sayısını 23’e çıkararak Alfredo Di Stefano ve Telmo Zarra’yı geride bıraktı, bu alandaki alandaki rekorun sahibi Real Madridli Cristiando Ronaldo’yu da yakaladı.

 

Ligdeki 300. maçına çıkan Messi, gol sayısını 269’a yükseltti. Bu sezonki gol sayısını ise 26’ya çıkaran Arjantinli futbolcu, 28 golle gol krallığı yarışının zirvesindeki Ronaldo’ya biraz daha yaklaştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X