Metalde uyuşmazlık süreci

Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında devam eden ve 130 bin kişiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı ve uyuşmazlık tutanağı tutuldu.

Metalde uyuşmazlık süreci

Türk Metal Sendikası’ndan yapılan yazılı açıklamada, 7 Ekim’de başlayan sözleşme müzakerelerinin son oturumunun MESS Genel Merkezinde yapıldığı kaydedildi. Toplantıda MESS’in ‘kabul edilemeyecek’ bir ücret artışı teklifinde bulunduğu belirtilen açıklamada, ‘’MESS, sendikamızın yüzde 26,28’lik ücret artışı teklifine karşılık ilk 6 ay için 1 Mart 2019-31 Ağustos 2019 arasında gerçekleşen enflasyon oranında yani yüzde 6,05 oranında artış önermiştir. Diğer altı aylarda ve sosyal haklarda ise yıllık enflasyon oranında artış teklif edilmiştir. Ücret ve sosyal haklara ilişkin bu teklifler heyetimizce reddedilmiştir. Gece çalışma tazminatının yüzde 15’e yükseltilmesi talebimizi kabul etmeyen MESS, bu oranın yüzde 10’da kalmasını istemiştir. Heyetimiz ise yüzde 15’lik talebinde ısrar etmiştir” denildi.

TAVİZ VERMEMEYE KARARLIYIZ

MESS’in, sendikalarının asla kabul etmeyeceği üç yıllık toplu iş sözleşmesi önerisinde de ısrarcı olduğuna vurgu yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: ‘’MESS’in çalışanları ‘bir lokma, bir hırkaya’ mahkum eden tavrını kabul etmeyen Türk Metal Sendikası, sergilenen bu uzlaşmaz tutum nedeniyle sözleşme masasını terk etmiş, uyuşmazlık tutanağını tutarak arabulucu sürecini başlatmıştır. Üyelerimizin sendikamıza emanet ettiği alın terlerine halel getirmemeye, emeğin hak ve özgürlüğü ile çalışma yaşamında adaletten taviz vermemeye kararlıyız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X