Meteoroloji açıkladı! Bursa’da bugün hava nasıl olacak?

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Artvin çevreleri ile Kırklareli’nin kuzey, Ankara ve Konya’nın kuzeybatı kesimlerinin

Meteoroloji açıkladı! Bursa’da bugün hava nasıl olacak?

Yağışların yağmur, Akdeniz ve Ege kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak; Doğu Anadolu’nun doğusu, Batı Akdeniz’in yüksek kesimleri, Bilecik, Afyonkarahisar, Bolu çevreleri ile Ankara ve Konya’nın kuzeybatı kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların, Muğla, Aydın, İzmir, Uşak ve Manisa çevreleri ile Kütahya’nın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50kg/m2) olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklıklarının güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artması bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güney ve doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ’DEN UYARI

Marmara Bölgesi’nin güneyi ve İstanbul çevreleri ile  Kırklareli’nin kuzey kesimlerinde yağmur ve sağanak bekleniyor. 

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye  göre, hava sıcaklığında, bölgenin batısında önemli bir değişiklik beklenmezken  doğusunda 1 ila 3 derece artış olacağı tahmin ediliyor.

Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgenin güney kesimleri  ve İstanbul çevreleri ile Kırklareli’nin kuzey kesimlerinde yağmur ve sağanak  öngörülüyor.

Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden orta kuvvette, zaman  zaman kuvvetli (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinden sonra kuzeybatı kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 9

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 13

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu 13

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 13

Adana: Parçalı bulutlu 20

Antalya: Parçalı yer yer çok bulutlu, batı kıyılarında kuvvetli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 15

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 15

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 3

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 13

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X