Meteoroloji’den Marmara için ‘toz taşınımı’ uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, bu gece ve yarın için toz taşınımı uyarısı geldi.

Meteoroloji’den Marmara için ‘toz taşınımı’ uyarısı

Genel Müdürlük’ten yapılan açıklamada, ülkenin güneydoğu kesimlerinde etkili olan toz taşınımının, bu gece ve yarın Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Akdeniz ile İç Anadolu’nun doğusunda yer yer yoğun olacağı kaydedildi. 

Toz taşınımının, İç Anadolu’nun batısı, Doğu Anadolu’nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Marmara’nın doğusunda düşük yoğunlukta olacağının tahmin edildiğini belirtilerek, “Toz taşınımı hadisesinin sebep olacağı görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.” ifadeleri kullanıldı.  

Marmara Bölgesi için toz taşınımı uyarısı

Marmara Bölgesi’nin doğusunda, toz taşınımı olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, güneydoğu kesimlerinde etkili olan toz taşınımının bu gece ve yarın İstanbul, Yalova, Kocaeli ve Sakarya’da düşük yoğunlukta görülmesi bekleniyor.

Vatandaşların, toz taşınımının sebep olacağı görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması isteniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X