Metin Feyzioğlu’dan ‘Külliye’ kararı

2 Eylül’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak adli yıl açılış törenine katılacağını duyuran TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, törende bir de konuşma yapacak.

Metin Feyzioğlu’dan ‘Külliye’ kararı

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 11 baronun ‘Yargı bağımsızlığını zedeler’ diye protesto ettiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek olan adli yıl açılış törenine, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun katılacağı ve bir de konuşma yapacağı açıklandı.

2 Eylül’de yapılacak adli yıl açılış töreni için Yargıtay tarafından barolara yapılan daveti, İzmir, İstanbul, Ankara başta olmak üzere 11 baro reddetmişti. Kararı merakla beklenen TBB Başkanı Feyzioğlu’nun 2 Eylül’de Külliye’deki törende olacağı açıklandı. TBB yetkilileri, Başkan Feyzioğlu’nun törene katılacağını ayrıca Yargıtay Başkanı’ndan sonra savunmanın diğer ayağı olarak yargı konuları ile ilgili bir konuşma yapıp önerilerde bulunacağını kaydettiler. TBB yetkilileri, “Yapılan kanun değişikliği ile Barolar Birliği Başkanı’nın konuşması kaldırılmıştı. 2 yıl aradan sonra aynı gelenek yeniden başlatılmış olacak. Bizim için önemli bir gelişme” dediler. TBB’den yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
KONUŞARAK ÇÖZÜLÜR…
“Yargıtay Başkanlığı’nın Adli Yıl Töreni’ne Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nı davet etmesi üzerine konu Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu’nda tüm yönleriyle görüşülmüştür. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu törene katılım sağlanmasına karar vermiştir. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu törene katılacak ve eskiden beri gelen geleneğin devamı olarak Yargıtay Başkanı Sayın İsmail Rüştü Cirit ile birlikte Adli Yıl açış konuşmasını yapacaktır. Meslektaşlarımızın ve milletimizin beklentisi sorunlarımızın konuşarak çözülmesidir. Bizim de sorunları konuşarak, iletişim kurarak hep birlikte çözebileceğimize inancımız tamdır.”

KONUŞMASI KALDIRILMIŞTI

2014 yılındaki Danıştay töreninde, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmasına o dönem Başbakanlık koltuğunda oturan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayağa kalkarak sert tepki göstermiş, uzun süre konuşulan bu ‘tartışmanın’ ardından, TBB Başkanlarının konuşması; Danıştay, Adli Yıl Açılışı gibi törenlerden çıkarılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X