Mevlana Şiir Yarışması’nda sonuçlar açıklandı

Osmangazi Belediyesi’nin bu yıl 8’incisini düzenlediği Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması’nın sonuçları belli oldu. Yarışmada birinciliği, Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nden Kağan Server Atıcı kazandı.

Mevlana Şiir Yarışması’nda sonuçlar açıklandı

Edebiyat dünyasına yeni eserler kazandırmak, Mevlana’nın dünyaya yayılan felsefesini gençlere aşılamak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği işbirliğinde düzenlenen Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması’nın sonuçlarını Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar açıkladı.

Sümbüllü Bahçe Konağı’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Dündar, Osmangazi sınırları içerisinde başlattıkları Mevlana Şiir Yarışmasının tüm Türkiye’ye yayıldığının altını çizerek, düzenledikleri kültürel çalışmaların artık kurumsal hale geldiğini söyledi. Osmangazi Belediyesi olarak edebiyat dünyasına önemli katkılar sağladıklarını belirten Dündar, “Kendi değerlerimize, köklerimize bakarak yaptığımız çalışmalarla bugün bu noktalara geldik” dedi. 

241 ESER 

Mevlana Şiir Yarışması ile yeni şairlerin ortaya çıkmasına vesile olduklarını ifade eden Dündar, “Herkes bir şeyler yazar, bir şeyler karalar. Bu yazılanları böyle bir ortama sunabilmek, yürek ve cesaret ister. Biz bu yüreği, bu cesareti çocuklarımıza aşıladık. Birbirleriyle yarış halindeler. Bu  ortamı hazırlayarak, yarışmayı da kurumsal hale getirdik. Yarışmaya Diyarbakır, Muğla, Edirne, Muş, gibi ülkemizin her köşesinden toplam 241 eser katıldı. Edebiyatımız sağlam temeller üzerine oturuyorsa, okuyan bir nesli yetiştirebiliyorsak, geleceğimiz de aydınlık olur” diye konuştu.

TÖREN 22 ARALIK’TA

Bu yıl serbest konulu belirlenen yarışmada birinciliği Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nden Kağan Server Atıcı “Kutsal Kimya” adlı şiiriyle kazandı. İkinciliği Bursa Anadolu Lisesi’nden Sevinç Aksan “Aşk-ı Suret” adlı eseriyle layık görülürken, Adana Hümeyra Ökten Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Ayşe Şimşek ise “Hakhaka” adlı eseriyle yarışmanın üçüncüsü oldu. Yarışmanın ödül töreni 22 Aralık’ta gerçekleştirilecek. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X