Mevlana’da tapu sevinci 

Mevlana ve Ulus mahallelerine inşa edilen Hüma Hatun Evleri’nde 150 hak sahibine 244 dairenin anahtarı düzenlenen tören ile teslim edildi.

Mevlana’da tapu sevinci 

DERYA DEMİR PINAR

Başkan Yılmaz, “Bu evler, sosyal donatıları, park ve oyun alanları, otoparkı, aile yaşam merkezi ile Yıldırım’a yakışır bir yaşam sunuyor” dedi. 

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Yıldırım Belediyesi tarafından Mevlana ve Ulus mahallerine yapılan 802 konut ve 126 ticari alan tamamlandı. 150 bin metrekare alan üzerine inşa edilen konutların 244’ü düzenlenen törenle hak sahiplerine teslim edildi. Törene, AK Parti Bursa  milletvekilleri Muhammet Müfit Aydın ve Ahmet Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile hak sahipleri katıldı. 

YILDIRIM’A YAKIŞIR PROJE…

Hem Mevlana hem de Ulus mahallelerinin sosyal ve fizik anlamda değişimin adımını Hüma Hatun Konutları ile attıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Hüma Hatun Evleri’nde 150 hak sahibine yeni bir yaşama açılan kapının anahtarını teslim ediyoruz.

Üç farklı etapta toplam 150 bin metre kare inşaat alanında 2 artı1 ve 3 artı 1 seçenekleriyle toplamda 812 konut, 126 dükkan bulunuyor. Kentsel dönüşüm projemizin finansmanına karşılık olarak 180 daire ve 50 dükkanımızın satışını gerçekleştirdik. Proje kapsamında 388 daire ve 67 dükkan satış veya takas yöntemiyle yeni sahiplerini bekliyor. Buradaki komşularımızı Hüma Hatun evlerine taşıdıktan sonra 84 riskli binada 203 konutun yıkımını gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 

“MERKEZİ BİR KONUMDA”…

Artık standartların yükseldiğini ve vatandaşlar otoparkı, sosyal donatısı olan yaşam alanlarını seçtiğine dikkat çeken Yılmaz, “Spor salonları, yürüyüş yolları, nitelikli eğitim alanları, huzurlu ve güvenli yaşam alanları hedefliyoruz. Samanlı Kavşağı çevre yolu bağlantısı ve Ankara Caddesi arasında Hüma Hatun Evleri şehrin tüm noktasına ulaşabilecek bir konuma sahip. Hüma Hatun evleri depreme dayanıklı olmasının yanısıra sosyal donatı alanları, park ve oyun alanları, otoparkı, aile yaşam merkezi ve ticari alanları ile Yıldırım’a yakışır bir yaşam sunuyor” dedi. 

“İLÇENİN ÖNÜNÜ AÇACAK”…

konutların hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, gerçekleştirilen dönüşümün Yıldırım’daki çalışmaların önünü açacağını söyledi. Aktaş, “Buraya farklı sebeplerle göçen insanlarımız özellikle Yıldırım’da gelişigüzel konutlar yaptılar. O dönemler imkanlar kısıtlıydı ama artık devletimiz çok güçlü” diyerek kaçak yapı konusunda vatandaşları uyardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X