MGK sonrası flaş açıklamalar

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. Yapılan açıklamada, “Yurtdışı operasyonlar sürecek” denildi

MGK sonrası flaş açıklamalar

MGK, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen toplantı saat 15.40’ta başladı. Toplantı 5 saat sürdü. 

 MGK sonrası açıklama bildiri yayımlandı. Bildirinin detayları şöyle:

İdlib çatışmasızlık bölgesine yönelik saldırıların durdurulması konusunda Rusya ile varılan mutabakatın önemine işaret edildi.

Yurt dışında yakalanan teröristlerin Türk adaletine teslim edilmesi, Türkiye’nin kararlığının tezahürüdür, bu operasyonlar sürdürülecek.

Suriye’nin diğer bölgelerinin de terörden arındırılmasına yönelik faaliyetlerin artırılarak sürdürülmesindeki kararlılık teyit edildi.

Suriye krizinin çözümünde uluslararası toplum, siyasi ve insani sorumluluklarını daha hızlı ve etkin yerine getirmeye davet edilmiştir.

Münbiç’in terör örgütünden temizlenmesi için mutabık kalınan yol haritasının hassasiyetle uygulanması beklenmektedir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X