Milli Eğitim Alman konuklarını ağırladı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Almanya`nın Hessen eyaletinden gelen öğrencileri ağırladı. Kültürler arası işbirliğinin önemine vurgu yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Faruk Bektaş, Dünyada artık sınırların ortadan kalktığını, toplumların bir arada yaşaya

Milli Eğitim Alman konuklarını ağırladı
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hessen Türk Toplumu Derneği ve Frankfurt Schwalbach Belediyesi Gençlik Eğitim Kurumu (JBW) işbirliğinde gerçekleştirilen “Gençlerimizin Geldiği Bir Ülkede Misafir Olmak-Türkiye” konulu gençlik projesi kapsamında Almanya’nın Hessen eyaletinden bir gurup öğrenci Bursa’ya geldi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret eden öğrenciler, burada Şube Müdürü Ömer Faruk Bektaş tarafından karşılandı.
 
Projede emeği geçenlere teşekkür eden Ömer Faruk Bektaş, “Ülkeler arasında karşılıklı gidip gelmeler, kültürler arası diyalog ve birbirimizi anlamak konusunda önemli katkı sağlayacaktır” dedi.
Türkiye’ye ilk defa geldiğini ifade eden Frankfurt Schwalbach Belediyesi Gençlik Sorumlusu Achim Lürtzener, “Mesleki eğitim ve sanayi konusunda incelemeler yapma fırsatı buldum. Mesleki eğitim altyapınızın çok iyi olduğunu gördüm. Sanayi-mesleki eğitim işbirliğine ise hayran kaldım. Böyle bir işbirliği Almanya’da bulunmuyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X