Mimar ve mühendisler Timsah Arena’yı inceledi

Mimar ve Mühendisler Bursa Şubesi üyeleri, Timsah Arenayı inceledi.

Mimar ve mühendisler Timsah Arena’yı inceledi

Mimar ve Mühendisler Bursa Şubesi üyeleri, yapımı devam eden Timsah Arenayı inceleyerek, bilgiler aldı. Büyükşehir Belediyesi’nden gelen yetkililer mimar ile mühendislere stadyum hakkında bilgiler verdi. 

Stadyumun çatısının bir Türk firması tarafından yapıldığını anlatan yetkililer, üretimde Alman, İsviçre, İtalyan, Fransız ve Amerikan şirketlerinin görev aldığını hatırlattı. Kullanılan çeliğin yurt dışından ithal edildiğini montajının ise Türkiye’de yapıldığı bilgisini veren yetkililer, çatı sisteminde ilk kez asma germe sistemi kullanıldığını hatırlattı.

Parçaların birbiri ardına yerleştirildiğinde timsahın yavaş yavaş su yüzüne çıkmasını anımsatacak çelik çatı sistemi, aerodinamik geometriye sahip olacak. Çatının kar ve dolunun oluşturduğu su birikintileri nedeniyle çelik konstrüksiyon içerisinde meydana gelebilecek yüksek kuvvetleri engelleyecek şekilde optimizme edilecek.

Türkiye’de sadece İstanbul Boğaz köprülerinde kullanılan özel çelik halat sistemiyle gerdirilecek olan çatı, örneği bulunmayan yeşil-beyaz renkte sıfırın altında 30 ile 80 dereceye dayanıklı teflon malzemeyle kaplanacak.

Yetkililer, stadyumun çatısının en önemli özelliğinin, dünyada ilk kez hareketli bir mesnetle uygulanması olduğunu bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X