Minik Aylan’ın cenazesi Suriye’de

Dünyayı derinden sarsan Bodrum’daki göçmen faciasından sağ kurtulan Abdullah Kurdi, kıyıya vuran cansız bedeniyle gündeme gelen 2 yaşındaki kızı Aylan ile 3 yaşındaki oğlu Galip ve eşinin cenazeleri Kobani’de toprağa verildi.

Minik Aylan’ın cenazesi Suriye’de

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, ailesi ile birlikte Kanada’ya gitmek için Yunanistan’a geçmeye çalışan ancak cesedi kıyıya vuran Aylan Kurdi’nin annesi ve kardeşinin cenazeleri Kobani’de defnedildi.

Bodrum’da cesedi kıyıya vuran Zahin Kurdi (27) ile çocukları Aylan Kurdi (2) ve Galip Kurdi (3)’nin cenazeleri Suriye’nin Kobani kentine geçirilmek üzere Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine getirildi. Cenazeler, defnedilmek üzere Mürşitpınar sınır kapısından Kobani (Ayn el Arap)’ye geçirildi. Kalabalık cenaze törenine katılan onlarca kişi cenazeler için toprak kazdı. Ölümü ile dünyanın gündemine oturan Aylan Kurdi’nin ve annesi ile abisinin cenazeleri Kobani (Ayn el Arap)’de kendi köyünde gözyaşları içinde defnedildi. Baba Kurdi, kefen içindeki oğlunun cansız bedenini gözyaşları içinde toprağa verdi. Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde, cenazelerin defnedildiği sırada Kurdi ailesinin akrabaları gözyaşlarını tutamadı. Cenazeler toprağa verildiği sırada yüzlerce kişi ağıt yakarken, Baba Abdullah Kurdi’nin de zor ayakta durduğu görüldü. Baba Kurdi, defin işleminin ardından bir süre mezar başından ayrılmadı.

Halanın pişmanlığı

Aylan’ın Kanada’da yaşayan halası Tima Kurdi ise ölüm yolculuğu için kardeşine para gönderdiğini itiraf etti ve bundan pişmanlık duyduğunu belirtti. Vancouver’da düzenlediği basın toplantısında konuşan Kurdi,  Görüşmede ona çok üzgün olduğumu ve para göndermemem gerektiğini söyledim. Eğer para göndermeseydim, yola çıkamazdınız dedim. O da bana kendini suçlama. Sen bize Kanada’nın bizi almasının imkansız olduğunu söyledin dedi’ şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X