Minik Elanur için Cumhurbaşkanı Erdoğan devrede

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’da boğazına zeytin çekirdeği kaçarak beyin felci geçiren ve vücut fonksiyonlarını kaybeden minik Elanur’un yürüyebilmesi ve rahat nefes alabilmesi için gerekli olan yürüme robotunu temin etme sözü verdi.

Minik Elanur için Cumhurbaşkanı Erdoğan devrede

İhlas Haber Ajansı’nın gündeme getirdiği minik Elanur için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devreye girdi. Miting için Bursa’ya gelen Erdoğan, Bursa mitingi sonrası Elanur ve annesiyle görüştü. Minik Elanur’un hastalığı hakkında bilgiler alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elanur’un iyileşebilmesi için gerekli robotun siparişinin verilmesini istedi. 

Bursa’da yaşayan Ela Nur Aksoy’un (9) boğazına 2016 yılında zeytin çekirdeği kaçtı. Hastaneye kaldırılan küçük kıza, rahatsızlığının tespit edilememesi üzerine 3 saat boyunca müdahale edilemedi. Abisinin, ‘Param kayıp, yutmuş olabilir’ demesi üzerine müdahale edilen ve boğazından zeytin çekirdeği çıkarılan minik kız, yapılan müdahalelere rağmen beyin felci geçirdi. Geçirdiği felçle vücut fonksiyonlarını kaybeden Ela Nur, 2 yıldır yatağa bağlı yaşıyor. 
Gözlerini bile hareket ettiremeyen Ela Nur aldığı tedaviler sonrasında hem göz teması kurmaya, hem de görmeye başladı. Ela Nur’un annesi Arzu Yılmaz ise kızı için mücadele etmekten vazgeçmedi. 

ih3-359091-2-001.jpg

Yıllardır kızını fizik tedaviye götüren anne Yılmaz, son olarak almaları gereken 30 seans fizik tedaviyi alamadıklarını belirtti. Aynı zamanda kızının hareketlerini ve nefes almasını kolaylaştıracak bir yürüme robotuna ihtiyaçları olduğunu ifade eden anne Arzu Yılmaz, doktorların robotu yazmaması sebebiyle valilikten izin alamadıklarını, bu yüzden kendilerine yardım etmek isteyen hayırseverlerin robotu alamadığını belirterek, devletin Elanur’a sahip çıkmasını istemişti. 

ih3-359091-3.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X